Choklad crème brûlée

Fotograf: Ulrika Pousette

Det finns få saker som slår första knacket med en sked på en riktigt knäckig crème brûlée och sedan mötas av den sammetslena krämiga härligheten 😍 tänk er då en crème brûlée, fast med CHOKLAD! 😱

Reklam för min webbshop

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Choklad crème brûlée

Portioner: ca 8 stycken

Ingredienser

3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
¾ dl strösocker
1 vaniljstång
4 msk kakao
5 äggulor

Garnering:
Rårörsocker
Färska hallon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 8 styckenst

Ingredienser

3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
¾ dl strösocker
1 vaniljstång
4 msk kakao
5 äggulor

Garnering:
Rårörsocker
Färska hallon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 150°, över- och undervärme.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker, en urskrapad vaniljstång tillsammans med stången och kakao i en kastrull på medelvärme under omrörning.
  3. Ta bort kastrullen från värmen när mjölk- och gräddblandningen har kokat upp. I en separat bunke, vispa upp äggulorna lite lätt. Ha sedan ner detta i kastrullen under konstant omrörning.
  4. Låt smeten vila i ungefär 10 minuter innan du fördelar den med en bakdispenser i åtta portionsformar som rymmer ungefär 1 dl vardera. Ställ formarna i en ugnsform och häll vatten i ugnsformen så det når upp till ⅓ av portionsformarna.
  5. Grädda bruléerna i mitten av ugnen i ungefär 60 minuter, smeten ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt dem svalna något i rumstemperatur innan du låter dem kallna i kylskåpet, i minst två timmar.
  6. Bränn av sockret precis innan servering, antingen med en gasbrännare eller genom att sätta ugnen på högsta värme på grilleffekt eller övervärme. Strö över rårörsocker på bruléerna och ställ dem högt upp i ugnen med öppen ugnslucka för att hålla extra koll. Det går väldigt snabbt!
  7. Garnera choklad bruléerna med färska hallon.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 150°, över- och undervärme.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker, en urskrapad vaniljstång tillsammans med stången och kakao i en kastrull på medelvärme under omrörning.
  3. Ta bort kastrullen från värmen när mjölk- och gräddblandningen har kokat upp. I en separat bunke, vispa upp äggulorna lite lätt. Ha sedan ner detta i kastrullen under konstant omrörning.
  4. Låt smeten vila i ungefär 10 minuter innan du fördelar den med en bakdispenser i åtta portionsformar som rymmer ungefär 1 dl vardera. Ställ formarna i en ugnsform och häll vatten i ugnsformen så det når upp till ⅓ av portionsformarna.
  5. Grädda bruléerna i mitten av ugnen i ungefär 60 minuter, smeten ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt dem svalna något i rumstemperatur innan du låter dem kallna i kylskåpet, i minst två timmar.
  6. Bränn av sockret precis innan servering, antingen med en gasbrännare eller genom att sätta ugnen på högsta värme på grilleffekt eller övervärme. Strö över rårörsocker på bruléerna och ställ dem högt upp i ugnen med öppen ugnslucka för att hålla extra koll. Det går väldigt snabbt!
  7. Garnera choklad bruléerna med färska hallon.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?