Det här inlägget är i annonssamarbete med Dansukker
I tisdags jobbade jag på ett event tillsammans med Dansukker i Malmö till vilket jag fått äran att ta fram 8 recept på temat “fusion mellan olika fikakulturer”. En av de recept jag tog fram som jag också bjöd på, på eventet var den här drömgoda baklavakladdkakan. Ni läste rätt! Kladdig kladdkaka toppad med ett drömmigt lager baklava. Kladdigt, nötigt, frasigt. Den här kladdkakan har allt!
När den här kladdkakan bara var i idéstadiet var min största utmaning att balansera sötman. Både kladdkaka och baklava är redan söta i sig själva och för att den här kladdkakan ska bli god och inte sötsliskig använde jag Dansukkers ekologiska rörsocker i kladdkakan och mörkt muscovadosirap i baklavan och det blev helt perfekt. Ni bara måste prova!
En steg för steg-video på hur jag bakar den här kladdkakan hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.