Atayeftårta

Inlägget är i annonssamarbete med Dansukker

Inför helgens pannkaksfrukost tycker jag att ni ska testa den här pannkakstårtan som består av de fluffiga pannkakorna med tusen hål, syrlig färskostkräm, nötter och drömgod muscovadosirap. Den här pannkakstårtan är inspirerad av bakverket Atayef.

En steg för steg-video på hur jag gör den här galet goda pannkakstårtan utöver det vanliga hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Atayeftårta

Ingredienser

Ingredienser (fluffiga pannkakor med tusen hål):
3 dl vetemjöl
0,5 tsk torrjäst
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk ekologiskt rörsocker
4 dl ljummet vatten

Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
2 dl vispgrädde
4 dl finhackade nötter (välj mellan valnötter, pistage och mandel)
6 msk muscovadosirap + ytterligare någon matsked att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (fluffiga pannkakor med tusen hål):
3 dl vetemjöl
0,5 tsk torrjäst
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk ekologiskt rörsocker
4 dl ljummet vatten

Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
2 dl vispgrädde
4 dl finhackade nötter (välj mellan valnötter, pistage och mandel)
6 msk muscovadosirap + ytterligare någon matsked att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet under konstant
    omrörning tills du får en jämn och klimpfri smet. Blir du inte av med klumparna
    kan du köra ett varv med stavmixer.
  2. Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur i ca 10 min och ställ sedan i
    kylskåpet i 1 timme.
  3. Rör om lite i smeten innan du börjar steka pannkakorna.
  4. Stekpannan du använder ska vara helt torr och pannkakorna steks utan fett.
  5. Stek en pannkaka i taget à 0,5 dl, bara på ena sidan. När bubblorna på ytan
    har spruckit, och torkat så är pannkakan klar.
  6. Lägg de färdiga pannkakorna på ett bakplåtspapper. Täck dem med en
    kökshandduk/plastfolie när de svalnat så de håller sig mjuka och fina.
  7. Fyllning: Vispa upp färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Ställ åt sidan.
  8. Varva pannkakorna med färskostkräm. Toppa med nötter och sirap.
  9. Servera och njut
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet under konstant
    omrörning tills du får en jämn och klimpfri smet. Blir du inte av med klumparna
    kan du köra ett varv med stavmixer.
  2. Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur i ca 10 min och ställ sedan i
    kylskåpet i 1 timme.
  3. Rör om lite i smeten innan du börjar steka pannkakorna.
  4. Stekpannan du använder ska vara helt torr och pannkakorna steks utan fett.
  5. Stek en pannkaka i taget à 0,5 dl, bara på ena sidan. När bubblorna på ytan
    har spruckit, och torkat så är pannkakan klar.
  6. Lägg de färdiga pannkakorna på ett bakplåtspapper. Täck dem med en
    kökshandduk/plastfolie när de svalnat så de håller sig mjuka och fina.
  7. Fyllning: Vispa upp färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Ställ åt sidan.
  8. Varva pannkakorna med färskostkräm. Toppa med nötter och sirap.
  9. Servera och njut
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?