Pajen bakas i en 23 cm pajform.
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa pepparkakorna till ett fint smul i en matberedare eller för hand.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulorna.
- Tryck ut kexmassan i en pajform och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet och häll upp det i pajskalet.
- Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Låt pajen svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan du toppar med maräng.
- Saffransmaräng: Vispa äggvitorna till fasta toppar i en värmetålig bunke eller skål.
- Vispa sedan ner strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt saffran och salt. Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad på medelhastighet tills du får en blank smet utan sockerkristaller.
- Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa marängen på medelhastighet tills den svalnat helt.
- Toppa pajen med marängen och bränn av den om du vill.
- Servera direkt eller förvara pajen i kylskåpet.