Så här gör du:
- Smält ihop smör och choklad i micro eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
- Vispa socker, ägg och vaniljarom bara precis tills det går ihop.
- Tillsätt den smälta smörchokladen till ägg- och sockerblandningen. Vispa tills det går ihop.
- Ha i kakao, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop till en jämn smet.
- Plasta in bunken och låt smeten stelna i kylskåpet till en formbar massa, tar ca 1,5-2h
- Sätt ugnen på 160 grader celsius.
- Täck en plåt med bakplåtspapper. Ta upp smet med hjälp av en sked och rulla till jämnstora bollar. Fördela på plåten med ordentligt med mellanrum. 9 kakor per plåt är lagom. Platta till bollarna försiktigt med handen.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut plåten från ugnen och tryck ner en chokladbit i mitten på varje kaka och toppa med en marshmallow.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ytterligare 5 min. Passa på kakorna så att marshmallown inte blir brun.
- Låt kakorna svalna helt innan servering och pudra med lite kakao.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste inlägg också!
Jag har kikat runt en del på din blogg och du är väldigt duktig! Det ser helt fantastiskt ut, allt du bakar och lagar och bilderna är väldigt fina! Bra beskrivet med recept och hur man ska gå till väga också! Så inspirerande att kika runt! Kram
Åh, ser underbart ut!