Det här med att fatta beslut är redan knepigt som det är när valet står mellan två fantastiska saker. Särskilt när det kommer till fikat en sommardag och man inte kan bestämma sig för om man ska svalka sig med en krämig glass eller stilla suget efter en ljuvlig paj. Jag kan glädja er med att ni inte längre kommer att behöva välja bort någon av dem. Baka en glass-paj så är fikastunden (och resten av dagen) räddad!
Som vanligt så behöver du ingen glassmaskin för att göra mitt recept på glassfyllningen till den här pajen. Inte bara för att jag inte äger någon glassmaskin för tillfället haha men också för att det är såå enkelt att göra utan. Två ingredienser som vispas ihop, swirla ner lite av min drömgoda halloncurd och du är good to go!
I vanliga fall kan jag dra mig lite för att baka desserter som innehåller glass just för att man då behöver vara så himla snabb med att dekorera, servera och äta. Annars får man ju bara äta glass-sås! Den här glassfyllningen är dock lite mer av det tålmodigare slaget. Jag lät den stå ute för att testa hur lång tid det skulle ta innan den blev rinnig och den klarar sig upp till 30 minuter i mitt kök som är ganska varmt nu under sommaren.
Mums vad gott! 🙂
Vilken fantastisk fin paj! Du är verkligen duktig 🙂