Vaniljpannacotta med dulche de leche swirl

Igår var familjen sugen på något sött och då slängde jag ihop den här super enkla men också super mumsiga vaniljpannacottan med dulche de leche swirl. Jag smaksatte också pannacottan med rivet citronskal för att få det extra fräscht. Toppade gjorde jag med pecannötter för att väga upp krämigheten och bär! Det här receptet räcker till 6 portioner och är självklart fritt från gelatin 🙂
Yesterday the family was craving something sweet so I threw together this super simple but also super yummy vanilla pannacotta with Dulche de leche swirl. I also flavored the panna cotta with grated lemon zest to get that extra fresh feeling. I topped the panna cotta with berries and pecan nuts for some texture and crunch! This recipe is enough for 6 servings and is as usual free from gelatin :)

Ingredients (vanilla pannacotta with Dulche de leche Swirl):
2.5 cups whipping cream
1.25 teaspoon of agar agar powder (or 1.5 cups sugar jelly multi, omit, then sprinkle with sugar)
3 tablespoons granulated sugar
1 tsp vanilla powder
grated zest of 1 lemon
0.5-1 cup Dulche de leche (I used Baking from the Pampas Deli which is thicker in texture and ideal for swirl).

Do this:
1. Boil the whipping cream, agar agar, powdered sugar and vanilla powder in a saucepan while stirring constantly.
2. Remove the pan from the heat and add the lemon zest.
3. Pour the panna cotta filling into 6 serving glasses. Let cool the panna cotta cool to room temperature before adding a little Dulche de leche in each glass and stir to get a nice swirl.
4. Let the glasses with pannacotta stand at least 2 hours in the refrigerator before serving.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vaniljpannacotta med dulche de leche swirl

Portioner: 6

Ingredienser

6 dl vispgrädde
1 tsk agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
1,5-2 dl dulche de leche (jag använde Baking från Pampas Deli som är tjockare i konsistensen och passar perfekt för swirl).

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

6 dl vispgrädde
1 tsk agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
1,5-2 dl dulche de leche (jag använde Baking från Pampas Deli som är tjockare i konsistensen och passar perfekt för swirl).

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka upp vispgrädde, agar agar, strösocker och vaniljpulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt rivet citronskal.
  3. Häll upp pannacottafyllningen i 6 stycken portionsglas. Låt pannacottan svalna i rumstemperatur innan du lägger lite dulche de leche i varje glas och rör om för att få ett fint swirl-mönster.
  4. Låt glasen med pannacotta stå minst 2 timmar i kylskåpet innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka upp vispgrädde, agar agar, strösocker och vaniljpulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt rivet citronskal.
  3. Häll upp pannacottafyllningen i 6 stycken portionsglas. Låt pannacottan svalna i rumstemperatur innan du lägger lite dulche de leche i varje glas och rör om för att få ett fint swirl-mönster.
  4. Låt glasen med pannacotta stå minst 2 timmar i kylskåpet innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Iza
Iza
8 years ago

Men gott😍

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?