RAW-pops

Gjorde dessa underbart goda RAW-inspirerade cakepops till gårdagens lilla dejt med vänner. Vill du göra dem helt RAW så använder du RAW-kakao och doppar dem bara i kokos och inte i choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

RAW-pops

Portioner: 10

Ingredienser

20 färska dadlar
2 dl cashewnötter
2 msk kokosfett
2 msk kaffe
2 msk kakao

Dekoration:
200 g mörk choklad
havssalt
200 g vit choklad
kokosflingor

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

20 färska dadlar
2 dl cashewnötter
2 msk kokosfett
2 msk kaffe
2 msk kakao

Dekoration:
200 g mörk choklad
havssalt
200 g vit choklad
kokosflingor

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kärna ur dadlarna och hacka dem och cashewnötterna grovt.
  2. Lägg dadlarna, cashewnötterna, kokosfetter, kaffet och kakaon i en mixer och mixa tills allt blandats ordentligt. Har du en svag mixer så kan du mixa nötterna för sig och dadlarna för sig och sen blanda allt väl med sked i en skål.
  3. Rulla smeten till 10 jämnstora bollar och låt stå i kyl i minst 1 timme.
  4. Smält hälften av den choklad du vill använda i vattenbad eller micro. Låt svalna. Doppa cakepopspinnen eller sugröret (vad du nu väljer att använda) i chokladen och tryck in i en boll. Upprepa proceduren för alla bollar och låt sedan stå kallt igen i ca 30 minuter.
  5. Smält resten av chokladen och låt svalna. Doppa sedan varje boll i chokladen och strö på havssalt eller kokos precis innan chokladen stelnat helt så sitter det bra. Låt vila i kyl i minst 1 timme innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kärna ur dadlarna och hacka dem och cashewnötterna grovt.
  2. Lägg dadlarna, cashewnötterna, kokosfetter, kaffet och kakaon i en mixer och mixa tills allt blandats ordentligt. Har du en svag mixer så kan du mixa nötterna för sig och dadlarna för sig och sen blanda allt väl med sked i en skål.
  3. Rulla smeten till 10 jämnstora bollar och låt stå i kyl i minst 1 timme.
  4. Smält hälften av den choklad du vill använda i vattenbad eller micro. Låt svalna. Doppa cakepopspinnen eller sugröret (vad du nu väljer att använda) i chokladen och tryck in i en boll. Upprepa proceduren för alla bollar och låt sedan stå kallt igen i ca 30 minuter.
  5. Smält resten av chokladen och låt svalna. Doppa sedan varje boll i chokladen och strö på havssalt eller kokos precis innan chokladen stelnat helt så sitter det bra. Låt vila i kyl i minst 1 timme innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?