Så här gör du:
- Kärna ur dadlarna och hacka dem och cashewnötterna grovt.
- Lägg dadlarna, cashewnötterna, kokosfetter, kaffet och kakaon i en mixer och mixa tills allt blandats ordentligt. Har du en svag mixer så kan du mixa nötterna för sig och dadlarna för sig och sen blanda allt väl med sked i en skål.
- Rulla smeten till 10 jämnstora bollar och låt stå i kyl i minst 1 timme.
- Smält hälften av den choklad du vill använda i vattenbad eller micro. Låt svalna. Doppa cakepopspinnen eller sugröret (vad du nu väljer att använda) i chokladen och tryck in i en boll. Upprepa proceduren för alla bollar och låt sedan stå kallt igen i ca 30 minuter.
- Smält resten av chokladen och låt svalna. Doppa sedan varje boll i chokladen och strö på havssalt eller kokos precis innan chokladen stelnat helt så sitter det bra. Låt vila i kyl i minst 1 timme innan servering.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.