Churros är ett så himla gott bakverk med sin krispiga utsida och fluffiga insida. Dock så är det sällan som jag orkar ställa mig och fritera och greja i köket så jag äter inte churros så ofta. Igår stod jag i köket och hade ett riktigt i-landsdilemma haha. Jag var väldigt sugen på churros men orkade verkligen inte fritera. Lösningen? Återskapa churros i form av en mjuk kaka.
Egentligen är det inte så knepigt att få till själva churros-smaken i nästan vilket bakverksom helst. Vanilj, socker och kanel är i princip allt som behövs. Det svåra däremot är att återskapa den krispiga utsidan och fluffiga insidan. Men den här kakan har allt det som en churro har! Smeten som jag gjorde den här kakan på består av mycket smör men också filmjölk. Det är två komponenter som inte bara ger en väldigt saftig kaka men också väldigt fluffig.
Vet ni vad som gör den här kakan ÄNNU bättre? CHOKLADSÅS. Jag vet, det är väl inte det vanligaste att äta mjuk kaka med chokladsås men det blev verkligen en tillfredsställande smaksensation att kombinera chokladsås och churroskaka.
Kakan bakades i mina nya Nordic Ware formar som jag fick testa på i samarbete med dem. Den här gången använde jag formen Anniversary Gold som är en riktigt snygg plåt i guld med fyra mindre kakformar. Bakar du den i en vanlig rund form eller större kakform räcker receptet till en sådan annars räcker smeten till fyra stycken mindre.
Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!