Så här gör du:
- Glasscreme: Vispa ihop mjölk och marsanpulver och värm upp under fortsatt omrörning till blandningen blivit tjock. Låt svalna helt.
- Vispa upp grädden lätt och tillsätt sedan marsankrämen under forsatt vispning. Klart!
- Marrängsmörkräm: Vispa äggvitan till ett hårt fluff, helst i en rostfri skål eller glasskål.
- Lägg vatten och socker i en kastrull. Blanda och koka upp. Det ska nå ca 118 grader och detta tar ungefär 5-7 minuter.
- Häll den varma sockerlösningen i de uppvispade äggen försiktigt medan du vispar med elvisp. Lösningen är väldigt varm så ta det väldigt försiktigt här så du inte bränner dig.
- Fortsätt vispa tills marängen svalnat, att undersidan av skålen svalnat helt brukar vara en bra riktlinje att gå efter.
- Vispa ner lite smör i taget. Du ska få en tjock och fluffig smet men den brukar inte tjockna till förrän nästan allt smör har vispats ner.
- Nu kan du tillföra valfri smaksättning. Jag hade i rivet citronskal men du kan såklart välja det du tycker bäst om eller det som passar dina fyllningar bäst.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.