Brynt smör cookies

Fotograf: Ulrika Pousette

Det här, mina vänner, är kakornas svar på ren magi: knapriga i kanterna, mjuka och sega i mitten och fulla av den där djupa, nötiga smaken som bara brynt smör kan ge. Kombinera detta med mörk choklad och avsluta kalaset med flingsalt, wow säger jag bara! Dessa brynt smör-cookies är lika enkla att baka som underbart goda att mumsa på. En perfekt fikaglädje att bjuda på när du vill imponera utan stress 😍

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Brynt smör cookies

Portioner: 10-12 kakor

Ingredienser

225 g smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g mörk choklad
Flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Ställ ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Bryn smöret genom att ha ner det i en kastrull och smält det på medelvärme tills det börjar koka upp och sakta men säkert få en gyllenbrun färg. När den har fått en nötig koladoft, då är smöret brynt!
  3. Vispa ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg krämigt med hjälp utav en elmixer. Tillsätt sedan det brynta smöret som fått svalna en aning. Se till att skrapa ner alla de bruna prickarna, för det är där smaken sitter.
  4. Ha sedan ner dem torra ingredienserna, vetemjöl, salt och bikarbonat. Rör ihop detta med hjälp utav en slickepott, bara tills det precis har gått ihop till en jämn och kladdig deg.
  5. Hacka sedan chokladen grovt och rör ner den jämnt i den kladdiga degen. Ställ sedan degen i kylskåpet i minst 20 minuter, innan det är dags att baka av kakorna.
  6. Skopa up deg med hjälp utav en glasskopa eller med en sked och rulla till dem lite med händerna, och lägg dem på bakplåten med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna på i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme i ungefär 15-20 minuter.
  8. Strö på flingsalt på kakorna när dem kommer ut ur ugnen. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?