RAMADAN MUBARAK 😍☪️ Ramadan betyder att serien ”Iftar med…” drar igång på min YouTube-kanal och först ut har vi matgeniet Helan Shabani ❤️ Klicka här för att se avsnittet!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
500 g smördeg
150 g fetaost
2 dl riven ost
1 ägg
1 msk finhackad persilja
sesamfrön (valfritt)
Vitlökssmör
25 g smält smör
1 vitlöksklyfta
finhackad persilja
Tips!
Just nu finns det inga tips för detta inlägg
Dela receptet
Så här gör du:
Steg för steg:
Video:
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
Ta fram smördegen och lägg det på en plåt. Blanda fetaost och riven ost i en skål tillsammans med finhackad persilja. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett till lager smördeg och kavla den platt.
Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som fallit ut samt sesamfrön.
Skjutsa in i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
500 g smördeg
150 g fetaost
2 dl riven ost
1 ägg
1 msk finhackad persilja
sesamfrön (valfritt)
Vitlökssmör
25 g smält smör
1 vitlöksklyfta
finhackad persilja
TIPS!
Det finns inget tips för detta recept!
Dela receptet
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
Ta fram smördegen och lägg det på en plåt. Blanda fetaost och riven ost i en skål tillsammans med finhackad persilja. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett till lager smördeg och kavla den platt.
Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som fallit ut samt sesamfrön.
Skjutsa in i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Ta fram smördegen och lägg det på en plåt. Blanda fetaost och riven ost i en skål tillsammans med finhackad persilja. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett till lager smördeg och kavla den platt.
Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som fallit ut samt sesamfrön.
Skjutsa in i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.