Rocky Road-klubbor: det klassiska julgodiset Rocky road i ny tappning i tre olika smaker, toppad med allt som du tycker är gott.
I år fick jag äran att ta fram 5 juliga och pyssliga recept till Amelias tidning julpyssel & hemmafix. Det var så roligt att ta fram recepten, ni bara måste köpa tidningen och se själva! Ett av dem är dessa Rocky Road-klubbor som jag tycker så mycket om.
Rocky Road är verkligen ett tacksamt julgodis att göra då det helt enkelt består av valfri choklad och allt du tycker är gott. Extra roligt blir det att servera dem som klubbor. Du måste inte temperera chokladen men det gör att chokladen inte svettas, får fingeravtryck eller blir grådassig.
Temperera choklad
Mörk choklad:
Grovhacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 50 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 28 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 32 grader över ett vattenbad.
Ljus choklad:
Grovhacka den ljusa chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 45 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 27 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 30 grader över ett vattenbad.
Vit choklad:
Grovhacka den vita chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 40 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 26 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 28 grader över ett vattenbad.