Havresnittar med dubbelnougat

Ni vet hur mycket jag älskar kolakakor och jag blir alltid lika exalterad över en ny idé på kolasnittar. Just kolasnittsdeg är så himla lätt att variera, smaksätta och toppa på olika sätt och idag bjuder jag er på de här härliga havresnittarna med dubbelnougat.

Ljuvligt knäckiga och sega småkakor med smak av kola, havre och nougat. Lite flingsalt på toppen är pricken över i:t.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Havresnittar med dubbelnougat

Portioner: 20

Ingredienser

Havresnittar med dubbelnougat:
150 g mjukt, rumstempererat smör
2,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocke
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
3 paket dubbelnougat à 43 g
flingsalt att dekorera med

Tips!

  • Tål du inte nougat? Använd valfri choklad istället eller skippa helt och hållet. De här havresnittarna är supergoda precis som de är.
  • Gör havresnittarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och använd glutenfria havregryn.
  • Gör havresnittarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och toppa snittar med vegansk choklad istället för nougat eller bara skippa nougaten.

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Havresnittar med dubbelnougat:
150 g mjukt, rumstempererat smör
2,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocke
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
3 paket dubbelnougat à 43 g
flingsalt att dekorera med

TIPS!

  • Tål du inte nougat? Använd valfri choklad istället eller skippa helt och hållet. De här havresnittarna är supergoda precis som de är.
  • Gör havresnittarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och använd glutenfria havregryn.
  • Gör havresnittarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och toppa snittar med vegansk choklad istället för nougat eller bara skippa nougaten.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke.
  3. Ta bort elvispen och tillsätt vetemjöl, havregryn, salt, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop för hand bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en ca 3-4 cm tjock längd.
  5. Lägg längderna på plåten och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite medan du smälter nougaten.
  6. Dela nougaten i bitar och lägg i en värmetålig skål. Smält nougaten över ett vattenbad eller i microvågsugn. Bre ut nougaten på kolasnittslängderna och ställ i kylskåpet för att svalna och stelna lite grann.
  7. Innan nougaten stelnat helt och hållet är det bara att skära upp längderna i lika många bitar som du vill ha kakor och dekorera med flingsalt. Ställ tillbaka i kylen tills nougaten stelnat helt och hållet.
  8. Förvaras i lufttät burk i kylen och funkar utmärkt att frysa in.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke.
  3. Ta bort elvispen och tillsätt vetemjöl, havregryn, salt, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop för hand bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en ca 3-4 cm tjock längd.
  5. Lägg längderna på plåten och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite medan du smälter nougaten.
  6. Dela nougaten i bitar och lägg i en värmetålig skål. Smält nougaten över ett vattenbad eller i microvågsugn. Bre ut nougaten på kolasnittslängderna och ställ i kylskåpet för att svalna och stelna lite grann.
  7. Innan nougaten stelnat helt och hållet är det bara att skära upp längderna i lika många bitar som du vill ha kakor och dekorera med flingsalt. Ställ tillbaka i kylen tills nougaten stelnat helt och hållet.
  8. Förvaras i lufttät burk i kylen och funkar utmärkt att frysa in.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Tål du inte nougat? Använd valfri choklad istället eller skippa helt och hållet. De här havresnittarna är supergoda precis som de är.
  • Gör havresnittarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och använd glutenfria havregryn.
  • Gör havresnittarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och toppa snittar med vegansk choklad istället för nougat eller bara skippa nougaten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?