Peanut butter fudge blondies

Den här veckan rivstartar jag med ett riktigt dekadent och chokladigt recept som alla choklad- och jordnötsälskare där ute kommer att älska! Peanut butter fudge blondies. Ni hörde rätt. Man vet att det är gott när namnet är på engelska och innehåller fler än två ord haha och det är det här receptet beviset på.

Ljusa brownies, blondies alltså, med jordnötssmör, chokladganache och massa jordnötter. Salt, sött, chokladigt, kladdigt, lent och crunchy. Den här blondien har allt!

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×27 cm, vilket ger ungefär 12 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Peanut butter fudge blondies

Portioner: 12

Ingredienser

200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl jordnötssmör
1 dl grovt hackade jordnötter (saltade & rostade) + 0,5 dl att dekorera med
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Tips!

  • Gör peanut butter fudge blondies glutenfritt genom att byta ut mjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och chokladen mot vegansk choklad.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl jordnötssmör
1 dl grovt hackade jordnötter (saltade & rostade) + 0,5 dl att dekorera med
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

TIPS!

  • Gör peanut butter fudge blondies glutenfritt genom att byta ut mjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och chokladen mot vegansk choklad.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Mät upp strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, vetemjöl och jordnötssmör i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Tillsätt de grovhackade jordnötterna och blanda lite till.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4h innan du brer på ganachen.
  6. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  7. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vispgrädden direkt på den grovhackade chokladen.
  8. Låt stå i ca 5 minuter innan du rör ihop till en jämn glasyr.
  9. Ganachen behöver tjockna och svalna till bredbar konsistens innan du toppar dina blondies med den. Snabbast går det om du har den i kylskåpet och rör om då och då.
  10. Bre ganachen över blondiesarna och garnera därefter med grovt hackade jordnötter. Skär upp och servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Mät upp strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, vetemjöl och jordnötssmör i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Tillsätt de grovhackade jordnötterna och blanda lite till.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4h innan du brer på ganachen.
  6. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  7. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vispgrädden direkt på den grovhackade chokladen.
  8. Låt stå i ca 5 minuter innan du rör ihop till en jämn glasyr.
  9. Ganachen behöver tjockna och svalna till bredbar konsistens innan du toppar dina blondies med den. Snabbast går det om du har den i kylskåpet och rör om då och då.
  10. Bre ganachen över blondiesarna och garnera därefter med grovt hackade jordnötter. Skär upp och servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Gör peanut butter fudge blondies glutenfritt genom att byta ut mjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och chokladen mot vegansk choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?