Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din form med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
- Mät upp strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, vetemjöl och jordnötssmör i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Tillsätt de grovhackade jordnötterna och blanda lite till.
- Häll upp smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4h innan du brer på ganachen.
- Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vispgrädden direkt på den grovhackade chokladen.
- Låt stå i ca 5 minuter innan du rör ihop till en jämn glasyr.
- Ganachen behöver tjockna och svalna till bredbar konsistens innan du toppar dina blondies med den. Snabbast går det om du har den i kylskåpet och rör om då och då.
- Bre ganachen över blondiesarna och garnera därefter med grovt hackade jordnötter. Skär upp och servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.