Dulceykladdkaka

Jag är nog sist på bollen men det var inte förrän för bara några månader sedan som jag för första gången testade chokladen Dulcey Blonde från Valrhona. Varför har ingen talat om för mig att den här chokladen finns och att det typ är den godaste chokladen? För det är den verkligen, så krämig och god utan att vara sötsliskig. Vilket annars är ganska sällsynt för vit choklad.

Idag har jag bakat med den här chokladen och resultatet blev en drömgod dulcey kladdkaka med hallongrädde. Den smakar karamell, är härligt kladdig och den syrliga hallongrädden är pricken över i:t.

Dulcey blonde är varken ljus eller vit, utan blond! Den smakar karamelliserad vit choklad och så fort jag smakade den så ville jag baka med den direkt. Den är dyrare än andra chokladsorter och vanligtvis så brukar jag inte använda ingredienser som är lite dyrare men den här chokladen är verkligen värd det. En god choklad att unna sig när man vill äta något med det lilla extra. Det här är inget samarbete, jag är bara upp över öronen förtjust! Vill ni testa att baka med den så finns den att köpa HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Dulceykladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (dulcey blonde kladdkaka):
200 g dulcey blonde choklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
florsocker att pudra med

Ingredienser (hallongrädde):
100 g frysta hallon
3 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (dulcey blonde kladdkaka):
200 g dulcey blonde choklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
florsocker att pudra med

Ingredienser (hallongrädde):
100 g frysta hallon
3 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka dulcey chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och dulcey chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, helst över natten, innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
  8. Hallongrädde: Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  9. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  10. Servera direkt och njut!
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka dulcey chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och dulcey chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, helst över natten, innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
  8. Hallongrädde: Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  9. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  10. Servera direkt och njut!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?