Pepparkakskladdkaka

Igår frågade jag er på mina instagram stories vilka kladdkaksrecept ni skulle vilja se framöver. Jag fick hundratals svar och majoriteten löd: “pepparkakskladdkaka”. Jag som älskar kombinationen pepparkaka och choklad blev överlycklig. En pepparkakskladdkaka kan inte bli annat än jättegott och visst blev det så.

Kladdig kladdkaka smaksatt med mycket pepparkakskrydda, len chokladglasyr och ännu mer pepparkakor. Ska det kallas för pepparkakskladdkaka ska det verkligen smaka pepparkaka. Iallafall om ni frågar mig. Chokladglasyren är absolut inget måste. Jag hade den på mest för att det är fint och för att kunna fästa pepparkakorna. Man kan såklart utesluta den om man vill hålla kladdkakan enkel.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du baka den i en springform med en diameter på 23 cm är det bara att multiplicera alla ingredienser med 1,5. 

En steg för steg-video på hur jag bakar den här kladdkakan finns på min instagram @mykitchenstories.se!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pepparkakskladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
3 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1,5 tsk malen kardemumma
1,5 tsk malen ingefära

Ingredienser (chokladglasyr):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
pepparkakor och florsocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
3 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1,5 tsk malen kardemumma
1,5 tsk malen ingefära

Ingredienser (chokladglasyr):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
pepparkakor och florsocker till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. Låt svalna.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret. Blanda bara precis tills allt går samman till en jämn smet.
  4. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du dekorerar den.
  7. Under tiden kan du göra chokladglasyren.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  9. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka.
  10. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank smet.
  11. Låt chokladglasyren svalna lite innan du dekorerar din kladdkaka med den.
  12. Fäst pepparkakorna på kladdkakan, pudra med florsocker och servera direkt eller förvara kladdkakan i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. Låt svalna.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret. Blanda bara precis tills allt går samman till en jämn smet.
  4. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du dekorerar den.
  7. Under tiden kan du göra chokladglasyren.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  9. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka.
  10. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank smet.
  11. Låt chokladglasyren svalna lite innan du dekorerar din kladdkaka med den.
  12. Fäst pepparkakorna på kladdkakan, pudra med florsocker och servera direkt eller förvara kladdkakan i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?