Botten bakade jag i en långpanna med måtten 25×35 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt
- Tillsätt bakpulver och vetemjöl och vänd försiktigt samman till en jämn smet med hjälp av en slickepott
- Ha till sist i mjölken och vänd samman till en jämn smet.
- Täck formen med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen.
- Grädda botten i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter.
- Låt kakan svalna helt och hållet innan du delar och fyller den.
- Vaniljkräm: Rör samman allt i en kastrull.
- Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning tills krämen börjat tjockna.
- Ta bort kastrullen från värmen och vänd över krämen i en kall skål.
- Låt krämen svalna helt och hållet innan du fyller din tårta med den.
- Björnbärsfyllning: Mosa samman björnbären med strösockret i en bunke.
- Dela botten i tre rektanglar.
- Häll upp vispgrädden i en bunke tillsammans med bakpulver (bakpulvret gör att du lättare kan vispa grädden riktigt fluffig utan att den skär sig).
- Vispa upp grädden.
- Bred ut björnbärsfyllningen på den första botten. Lägg på nästa botten och bred ut vaniljkrämen på den.
- Ha till sist på sista botten och toppa den med vispgrädde. Täck hela tårtan med grädde och se till att toppen är lite rundad för den klassiska prinsesstårta-looken.
- Kavla ut marsipanen till en rektangel. Använd maizena på arbetsytan för att minska risken för att den ska fastna.
- Täck försiktigt tårtan med marsipanen och dekorera med florsocker och mer björnbär.
- Servera direkt eller förvara den i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går det att lägga ihop tårtan dagen innan och ha den i kylen? 🙂
Om man skulle baka i en form 30×40 cm vad blir måtten då?