Nu är det dags att köra igång livebakningen igen på min Instagram @mykitchenstories.se efter ett litet uppehåll. Många har önskat att vi ska baka jordgubbstårta tillsammans! Många tårtor tar ju ganska lång tid att baka men den vi ska baka på torsdag kväll är en lite enklare och snabbare variant. Ni är många som tycker om min hallonkolatårta och därför tänkte jag att det skulle vara roligt med en jordgubbsvariant på den. Dvs istället för att dekorera med hallon så dekorerar man med jordgubbar och byter ut ett lager av kolafyllningen mot vaniljkräm och jordgubbssylt.
För dig som vill hänga med i bakningen live på Instagram så kommer den alltså att sätta igång på Torsdag 21/6 kl.18:00. Det du behöver göra är att se till att du har alla ingredienser hemma och läsa igenom receptet så att du lättare kan hänga med men är något oklart går det självklart bra att fråga på i kommentarsfältet under liven. Jag brukar vara ganska bra på att svara på alla frågor och hålla igång bakningen samtidigt :).
Tårtbotten:
Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 6 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 1 tsk bakpulver till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.