Ramadan är knappt en vecka bort och därför tänkte jag denna vecka bjuda på massa recept på efterrätter och bakverk som passar att bjuda på till iftar (när man bryter fastan). När Ramadan infaller på sommaren är det inte många timmar man får äta under och därför föredrar jag lätt och fräsch mat även i efterrättsväg.
Recepten jag kommer att dela med mig av är ett mellanting mellan lite hälsosammare och onyttigt. För sötsugen blir man, särskilt när man inte ätit under hela dagen och med de här efterrätterna får du förhoppningsvis i dig massa energi, vitaminer och vätska. Självklart kan passar de här efterrätterna även att servera på andra tillfällen än Ramadan också när man är sugen på något lätt men ändå lättsmält. Först ut har vi den här drömmigt goda fruktsalsan som jag severar tillsammans med kardemummachips!
Snabbt, enkelt och bara sådär “dra mig baklänges”-gott! En perfekt sommarefterrätt helt enkelt. Alltså jag blir lycklig bara av att titta på alla härliga färger! Och kardemummachipsen kanske inte ser mycket ut för världen men de är SÅ enkla att göra och smakar samtidigt sjukt gott.