Chocolate chip cookie cake med inbakad kladdkaka

Förra sommaren vart chocolate chip cookie cakes riktigt hett i bakvärlden! Det är helt enkelt att man gräddar hela kakdegen i en form (ofta gjutjärn) och skär i bitar efter gräddning, Även om den största hype:en är över så är jag inte riktigt klar med det bakverket och bestämde mig för att grädda kladdkaka inbakad i själva kakdegen.

Det bästa med att grädda kladdkakor inuti något annat typ pajskal eller cookie cake är att det inte blir några torra kanter överhuvudtaget! Den blir bara sådär perfekt genomkladdig. Sådär farligt “Hej, jag kommer äta upp hela kakan själv”-gott. Sådär så att man säger att man ska bara ta en bit, och en till, ok bara en sista och sen är hela kakan uppäten med härligt gott samvete. Så god är den.

På min instagram @mykitchenstories.se har jag även lagt upp en liten video där jag visar på hur jag gör den här kakan. Följ mig gärna där om ni inte redan gör det!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chocolate chip cookie cake med inbakad kladdkaka

Portioner: 8-10

Ingredienser

Ingredienser (chocolate chip cookie cake):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 stort rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

Ingredienser (chocolate chip cookie cake):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 stort rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund pajform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara en del till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Ställ degen i kylskåpet i under tiden som du förbereder kladdkakesmeten.
  7. Kladdkaka: Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  8. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  9. Tryck ut hälften av kakdegen i formen, även upp en bit på kanten så att du får som ett pajskal.
  10. Häll upp kladdkakesmeten i degen och se till att det blir ett jämnt lager.
  11. Täck kladdkakan med resten av kakdegen och garnera med resten av chokladen.
  12. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  13. Låt stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan servering. Minst 4 h men helst över natten.
  14. Servera med en kula vaniljglass!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund pajform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara en del till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Ställ degen i kylskåpet i under tiden som du förbereder kladdkakesmeten.
  7. Kladdkaka: Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  8. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  9. Tryck ut hälften av kakdegen i formen, även upp en bit på kanten så att du får som ett pajskal.
  10. Häll upp kladdkakesmeten i degen och se till att det blir ett jämnt lager.
  11. Täck kladdkakan med resten av kakdegen och garnera med resten av chokladen.
  12. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  13. Låt stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan servering. Minst 4 h men helst över natten.
  14. Servera med en kula vaniljglass!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?