Den senaste tiden har en fantastisk bakverksidé synts flera gånger om i mitt instagramflöde: tårtor med mördegsbottnar där fyllningen spritsats på med rund tyll och sedan dekorerats vackert med franska macarons, maränger, färska bär och blommor. Ja, helt enkelt tårtor i min smak! Idén kommer ursprungligen från instagram-kontot @adikosh123 och jag var bara tvungen att själv testa baka en sån här tårta!
Adi har inte själv skrivit något recept på sina tårtor så detta recept är som vanligt mitt egna, baserat på hur jag helt enkelt tror att hennes tårtor görs och smakar. Tårtan består som sagt av mördegsbottnar ovh fylls sedan med en cream cheese-frosting i vanlig smak. Även om bottnarna från början är hårda så gör fyllningen dem precis lagom mjuka för att sedan skära tårtan i bitar och äta som vilken annan tårta somhelst!
Formen på tårtan kan man göra precis som man vill men hennes tårtor karakteriseras av att de är ihåliga. Denna gång använde jag en pajform som mall och gjorde ett hål i mitten med hjälp av ett glas. Man kan vara hur kreativ man vill och helt enkelt ta det man har hemma! På min instagram @mykitchenstories.se har jag publicerat en liten video på när jag dekorerar tårtan annars ser ni lite steg för steg bilder på hur man gör själva bottnarna.
Receptet ger en tårta på 8-10 bitar om man använder en rund form med diameter på 20 cm.
[…] det. Genom att baka en tårta med siffran 50. Jag har tidigare lagt upp recept på siffertårta med mördegsbottnar och chokladsiffertårta men denna som jag visar er hur man bakar idag är något helt annat. […]