Kokoscupcakes med chokladmousse och Ferero Rocher (Rafaelo)

Fick en chokladask med alla Ferero Rochers smaker i present och den enda som jag inte klarar av att äta bara sådär är kokosvarianten. För att de inte bara skulle ligga och ruttna i skafferiet så funderade jag ut hur de skulle kunna användas i bakning och så blev dessa mumsbitar till.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokoscupcakes med chokladmousse och Ferero Rocher (Rafaelo)

Ingredienser

Kokosmuffins:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl kokosflingor

Mousse:
2 dl vispgrädde
2 äggulor
100 g mörk choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Kokosmuffins:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl kokosflingor

Mousse:
2 dl vispgrädde
2 äggulor
100 g mörk choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kokosmuffins: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop socker och det rumsvarma smöret poröst.
  3. Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt.
  4. Ta en ny bunke och blanda vetemjöl och bakpulver ordentligt för att sedan lägga det i äggsmeten, lite i taget.
  5. Häll slutligen i kokosflingorna och rör om.
  6. Fördela cupcakesformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler medans du gör moussen.
  8. Mousse: Dela chokladen i rutor och smält i mikro i 30 sekundersintervaller.
  9. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
  10. Vispa grädden (ej för hårt).
  11. Blanda ihop chokladsmeten och grädden.
  12. Låt vila i kyl i minst en timme.
  13. Spritsa på muffinsen och toppa med Ferero Rocher.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kokosmuffins: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop socker och det rumsvarma smöret poröst.
  3. Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt.
  4. Ta en ny bunke och blanda vetemjöl och bakpulver ordentligt för att sedan lägga det i äggsmeten, lite i taget.
  5. Häll slutligen i kokosflingorna och rör om.
  6. Fördela cupcakesformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler medans du gör moussen.
  8. Mousse: Dela chokladen i rutor och smält i mikro i 30 sekundersintervaller.
  9. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
  10. Vispa grädden (ej för hårt).
  11. Blanda ihop chokladsmeten och grädden.
  12. Låt vila i kyl i minst en timme.
  13. Spritsa på muffinsen och toppa med Ferero Rocher.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?