Pannacotta med lemoncurd & granatäpple

Igår svängde jag ihop en dessert på det jag hade hemma då jag inte hade lust att gå ner till affären och det är ofta de gångerna som nya spännande rätter kommer fram. Det blev en härligt syrlig och krämig pannacotta med lemoncurd toppad med granatäpple. Så enkel att göra och så gott! Det här receptet ger två portioner.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pannacotta med lemoncurd & granatäpple

Portioner: 2

Ingredienser

Ingredienser (pannacotta):
0,5 dl gelesocker multi
1 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde

Ingredienser (lemon curd):
1 citron
1 ägg
0,5 dl strösocker
20 g smör
0,25 msk maizena
1 ägg
1 äggula

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 2st

Ingredienser

Ingredienser (pannacotta):
0,5 dl gelesocker multi
1 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde

Ingredienser (lemon curd):
1 citron
1 ägg
0,5 dl strösocker
20 g smör
0,25 msk maizena
1 ägg
1 äggula

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven.
  2. Blanda gelesocker, vaniljfrön och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Häll upp smeten i två glas och låt stå i kylskåp i minst tre timmar.
  4. Lemon curd: Tvätta citronen noga och torka av den från vattnet.
  5. Riv skalet från citronen och krama ur saften i en kastrull. Vispa ihop detta med strösocker och smör. Koka upp.
  6. Tillsätt maizenan och vispa under fortsatt uppvärmning. Låt sjuda tills krämen tjocknar.
  7. Häll lemon curden i en skål och låt svalna helt i kylskåp innan du häller den över pannacottan.
  8. Toppa med granatäpplekärnor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven.
  2. Blanda gelesocker, vaniljfrön och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Häll upp smeten i två glas och låt stå i kylskåp i minst tre timmar.
  4. Lemon curd: Tvätta citronen noga och torka av den från vattnet.
  5. Riv skalet från citronen och krama ur saften i en kastrull. Vispa ihop detta med strösocker och smör. Koka upp.
  6. Tillsätt maizenan och vispa under fortsatt uppvärmning. Låt sjuda tills krämen tjocknar.
  7. Häll lemon curden i en skål och låt svalna helt i kylskåp innan du häller den över pannacottan.
  8. Toppa med granatäpplekärnor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?