Ni är några stycken som efterfrågar fler marockanska recept här på bloggen. Den marockanska matkulturen ligger mig verkligen nära hjärtat men inget som jag är expert på, därför tar det ofta lite längre tid för de recepten att komma upp än “de vanliga”. De flesta recepten kommer från släktingar men de bakar ju sällan efter recept och så har varje person ett eget, noga utvalt, glas hemma som de använder för att måtta med. Vilket gör det svårt för exakta jag när varje person olika glas haha. Så det är en liten process men helt klart värt det när jag får ner deras goda versioner av marockanska klassiker, skrivet på svenska i bloggen.
Den här mannagrynskakan är något som äts till frukost i marocko med färskost och marmelad. Typ som västerlandets motsvarighet till scones. Jag älskar den här kakan! Som många andra kakor i Marocko är den inte särskilt söt, för att lämna plats åt det väldigt söta mynta-téet. Det blir en perfekt balans.
Jag gjorde min kaka i en lite mindre form, vilket ger en väldigt tjock kaka som behöver vara läääänge i ugnen (men snyggt blev det hehe). Det bästa är att ha den i en form med minst 24 cm i diameter, gärna större om du har.