Lyxiga chokladbollar med dumlegömma

Idag vart det chokladbollens dag och då är det svårt att inte baka denna mumsiga lilla klassiker. Dock gjorde jag en lite lyxigare variant med en gömma av dumle och ett täcke av mörk choklad. Det här receptet räcker till 6 stycken. Även denna gång har jag gjort en liten video på hur jag gör då många frågat hur jag gör när jag täcker till exempel chokladbollar med choklad 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lyxiga chokladbollar med dumlegömma

Portioner: 6

Ingredienser

50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffe
1,25 dl havregryn
3 stycken dumle
150 g mörk choklad och kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffe
1,25 dl havregryn
3 stycken dumle
150 g mörk choklad och kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Knåda ihop alla ingredienser förutom choklad och kokosflingor, i en skål till en formbar massa.

Dela dumlen så att du får 6 halvor. 

Dela smeten i 6 lika stora delar och tryck ut varje del i handen. Lägg en dumlebit i mitten och rulla till en boll.

Lägg chokladbollarna på en tallrik/mindre bricka med bakplåtspapper och ställ dem i frysen i minst 30 minuter.

Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna lite.

Lägg en boll i taget i chokladen och täck med choklad med hjälp av en gaffel. Ta upp och ställ på den kalla brickan/tallriken och garnera med kokosflingor innan chokladen stelnar.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Knåda ihop alla ingredienser förutom choklad och kokosflingor, i en skål till en formbar massa.

Dela dumlen så att du får 6 halvor. 

Dela smeten i 6 lika stora delar och tryck ut varje del i handen. Lägg en dumlebit i mitten och rulla till en boll.

Lägg chokladbollarna på en tallrik/mindre bricka med bakplåtspapper och ställ dem i frysen i minst 30 minuter.

Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna lite.

Lägg en boll i taget i chokladen och täck med choklad med hjälp av en gaffel. Ta upp och ställ på den kalla brickan/tallriken och garnera med kokosflingor innan chokladen stelnar.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
http://youtube https://www.youtube.com/watch?v=2WrWAfYMsU4

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Åh gud vad gott!

Mikaela
8 years ago

mm, gjorde dessa nyss! Så smarriga!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?