På lördag är det våffeldagen! Det finns ju en hel del temadagar kring matlagning och bakning med våffeldagen måste nog ändå vara en favorit hos mig. Våfflor är ju så gott. I det här inlägget tipsar jag om mina bloggkollegors smarriga våfflor!
No need to say more. Kladdkaka är alltid ett vinnande koncept, oavsett vilket format det kommer i. Marias kladdkakevåfflor ser ju bara för goda ut!
Våfflor behöver ju heller inte alltid vara söta eller ätas som efterrätt. Ann-Catrin bjuder på sjukt goda och matiga, glutenfria våfflor med spenat och massa mumsig topping.
Är det någon mer än jag som älskar det barnsligt goda? Jessica bjuder på våfflor med grädde, chokladsås och banan. Toppa med söta små maränger också så har du lite crunch. Banana split i våffla helt enkelt!
Sugen på både kanelbulle och våffla? Inga problem! Gör Pernillas fiffiga påhitt med kanelbulle i våffelformat!
5. Smördegsvåfflor
Sist tänkte jag tipsa om en egen våffla som jag testade på häromdagen: smördegsvåffla! Det är inte svårare än att du gräddar smördegsplattor i våffeljärnet. Kräver ingen kladdig smet, våffeljärnet är superlätt att rengöra efteråt och bäst av allt, de blir galet frasiga och goda!
Ååh så gott :O
Alla ser ju helt magiska ut! Smördegsvåfflor, dog lite där. Jag älskar (älskaaaaar!) smördeg! 🙂 Och som vanligt underbara bilder Camilla! :*