Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 20 cm.
- Cheesecake: Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa kexen till fina smulor.
- Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.
- Tryck ut i botten i botten på springformen (diameter ca 20 cm).
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
- Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Den här lilla detaljen ger en extra fin gräddning av cheesecaken.
- Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
- Tillsätt sedan vanilj och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan vaniljyoghurt och äppelmos.
- Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
- Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme. Förbered under tiden din crumble-topping.
- Topping: Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan lite smör i taget under fortsatt omrörning med gaffel tills du får en smulig konsistens.
- Täck ovansidan av cheesecaken med crumble-toppingen när den fortfarande är i formen.
- Ställ tillbaka formen i ugnen, höj till 225 grader och låt toppingen få en fin färg i ca 20 minuter.
- Låt cheesecaken svalna helt i kylskåp innan servering.
- Ett gott tillbehör till den här cheesecake:en är en egengjord kola/karamellsås som du enkelt gör på bara två ingredienser.
- Kolasås: Lägg farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 10 minuter medan du fortsätter att röra om.
- Häll över i en skål eller liknande och låt svalna en stund innan servering.
Det finns ingen video för detta inlägg.
åh jösses vad gott 🙂