Proteinrika chiafrallor

Det va länge sedan jag bjöd på ett bröd-recept så tänkte att det var på tiden när jag ändå bakade mina chiafrallor igår kväll. Det här är ett stycke riktigt luftiga, goda och mättande frukostfrallor som innehåller krossade chia frön. Hela chiafrön går såklart minst lika bra men krossade var det jag hade hemma just nu. Gillar du inte chiafrön eller helt enkelt glömde att handla det, kan du också testa att ha i samma mängd linfrön.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Proteinrika chiafrallor

Portioner: 16

Ingredienser

5 dl mjölk
1,5 dl havregryn
1 dl krossade chiafrön
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl flytande honung
50 g jäst
ca 10 dl vetemjöl
1 tsk salt
uppvispat ägg till pensling
ytterligare krossade chiafrön till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16st

Ingredienser

5 dl mjölk
1,5 dl havregryn
1 dl krossade chiafrön
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl flytande honung
50 g jäst
ca 10 dl vetemjöl
1 tsk salt
uppvispat ägg till pensling
ytterligare krossade chiafrön till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg hälften av mjölken, havregryn och krossade chiafrön i en kastrull. Koka upp under omrörning tills den tjocknat.
  2. Ta bort kastrullen från plattan och häll över innehållet i en bunke. Tillsätt därefter resten av mjölken, creme fraiche och flytande honung. Rör om.
  3. Smula ner jästen och rör om tills jästen löst upp sig helt.
  4. Ha i hälften av mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg innan du har i saltet och ytterligare någon dl mjöl.
  5. Knåda eller kör i maskin tills du får en riktigt smidig deg. Hellre lite kladdig än torr.
  6. Täck två plåtar med bakplåtspapper och dela degen i 16 delar. Forma till jämna frallor och fördela dem på plåtarna. Täck med duk och låt jäsa i ca 90 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla frallorna med uppvispat ägg och garnera med krossade chiafrön.
  9. Grädda dina frallor i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är helt genomgräddade och fått en fin gyllenbrun färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg hälften av mjölken, havregryn och krossade chiafrön i en kastrull. Koka upp under omrörning tills den tjocknat.
  2. Ta bort kastrullen från plattan och häll över innehållet i en bunke. Tillsätt därefter resten av mjölken, creme fraiche och flytande honung. Rör om.
  3. Smula ner jästen och rör om tills jästen löst upp sig helt.
  4. Ha i hälften av mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg innan du har i saltet och ytterligare någon dl mjöl.
  5. Knåda eller kör i maskin tills du får en riktigt smidig deg. Hellre lite kladdig än torr.
  6. Täck två plåtar med bakplåtspapper och dela degen i 16 delar. Forma till jämna frallor och fördela dem på plåtarna. Täck med duk och låt jäsa i ca 90 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla frallorna med uppvispat ägg och garnera med krossade chiafrön.
  9. Grädda dina frallor i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är helt genomgräddade och fått en fin gyllenbrun färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
7 years ago

Måste testa detta, lätt så gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?