Marockanska “harsha”

Som ni kanske har sett så har jag skapat en ny kategori på bloggen som heter “Marockanskt” då jag har börjat dela med mig av allt fler typiska marockanska recept. Även om jag är halvmarockan anser jag mig inte alls vara någon expert på marockansk matlagning och alla recept ni ser här är det någon kär släkting som gett mig.
Harsha är en typ av bröd som äts till frukost eller eftermiddagsteet nere i Marocko. Den kan varieras i oändlighet både i storlek och smak men grunden är alltid semolina/mannagryn. Det här receptet ger ca 9 stycken.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Marockanska “harsha”

Portioner: 9

Ingredienser

250 g finmald semolina/mannagryn
0,75 dl kokosflingor
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,75 dl rapsolja
2,5 dl mjölk

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 9st

Ingredienser

250 g finmald semolina/mannagryn
0,75 dl kokosflingor
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,75 dl rapsolja
2,5 dl mjölk

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Ha sedan i oljan och mjölken. Blanda väl och låt smeten svälla i ca 15 minuter.
  5. Gör sedan ca 9 st platta kakor och lägg på plåten.
  6. Grädda på övervärme längst upp i ungnen tills de fått en gyllenbrun färg och sedan ca 10 minuter på både under- och övervärme i mitten av ugnen.

Serveras med myntate, färskost, smör och marmelad.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Ha sedan i oljan och mjölken. Blanda väl och låt smeten svälla i ca 15 minuter.
  5. Gör sedan ca 9 st platta kakor och lägg på plåten.
  6. Grädda på övervärme längst upp i ungnen tills de fått en gyllenbrun färg och sedan ca 10 minuter på både under- och övervärme i mitten av ugnen.

Serveras med myntate, färskost, smör och marmelad.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
9 years ago

Vackra bilder mums 😉

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?