Vegansk twix utan vitt socker

Min första tanke när jag publicerade mitt recept på vegansk salt karamell på tahini var att jag ville testa att göra veganska twixrutor med den. Självklart utan vitt socker. Det är ju hela grejen med mina vego-måndagar. Att utmanas till max och att testa något annat än den klassiska bakningen med ägg, socker och mjölk. De här twixrutorna påminner ganska mycket om mina nyttiga snickersrutor men är ett perfekt alternativ till dig som inte gillar dadlar och/eller är allergisk mot jordnötter men ändå vill baka och fika veganskt.
Förra veckan fick jag även hem ett väldigt generöst chokladbud från RAW chokladfabriken med många spännande smaker att prova. Till det här receptet använde jag deras orginalsmak. Viktigt att komma ihåg är dock att det här receptet inte är RAW eftersom att både karamellen och chokladen värms upp men jag tycker att deras choklad är ett riktigt gott veganskt alternativ.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Vegansk twix utan vitt socker

Portioner: 6

Ingredienser

2 dl tahini (sesampasta)
3 dl havregryn
4 msk kokossocker
1 sats vegansk karamell 
100 g mörk vegansk choklad
2 tsk kokosolja

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

2 dl tahini (sesampasta)
3 dl havregryn
4 msk kokossocker
1 sats vegansk karamell 
100 g mörk vegansk choklad
2 tsk kokosolja

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade mina veganska twixrutor i en rektangulär form på 20×15.

  1. Arbeta ihop tahini, havregryn och kokossocker till en formbar massa.
  2. Täck en form med måtten 20×15 cm med bakplåtspapper och tryck ut havregrynsmassan i botten på den.
  3. Ställ formen i kylskåpet i minst 1 timme innan du brer på den veganska karamellen.
  4. Låt formen stå kallt i kylskåpet medan du smälter chokladen i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller. Blanda ner kokosoljan och låt chokladen svalna helt men fortfarande ha en rinnig konsistens när du häller den över karamell-lagret i formen.
  5. Formen behöver stå kallt i minst 1 timme innan du skär upp rutorna. Tips är att skära med en kniv som du hållt under en stråle med varmt vatten så är det lättare att skära snygga rutor.
  6. Förvaras i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade mina veganska twixrutor i en rektangulär form på 20×15.

  1. Arbeta ihop tahini, havregryn och kokossocker till en formbar massa.
  2. Täck en form med måtten 20×15 cm med bakplåtspapper och tryck ut havregrynsmassan i botten på den.
  3. Ställ formen i kylskåpet i minst 1 timme innan du brer på den veganska karamellen.
  4. Låt formen stå kallt i kylskåpet medan du smälter chokladen i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller. Blanda ner kokosoljan och låt chokladen svalna helt men fortfarande ha en rinnig konsistens när du häller den över karamell-lagret i formen.
  5. Formen behöver stå kallt i minst 1 timme innan du skär upp rutorna. Tips är att skära med en kniv som du hållt under en stråle med varmt vatten så är det lättare att skära snygga rutor.
  6. Förvaras i lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Felicia
6 years ago

men ååå vad gott

Josefine
6 years ago

Gillar att du gör väldigt mycket veganskt!

Anonymous
6 years ago

Oj, så gott detta ser ut! 🙂

Mirre
6 years ago

Mashallah så duktig du är. Må du fortsätta o må utvecklas i bakningen så mycket som det bara går. Längesen man såg annorlunda bakelser, upplever att all bakelser är en av samma. Men här inne hos dig får man uppleva allt möjligt, av olika slags, så härligt 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?