Vegansk chokladfondant

Ni anar inte hur LYCKLIG jag är över dagens recept. Jag kommer aldrig göra vanlig chokladfondant igen. För den här veganska chokladfondanten är typ det godaste jag ätit. Perfekt kladdig, perfekt rinnig och en fantastiskt rik chokladmak. All denna härlighet utan animaliska produkter, vitt socker eller gluten. Och nu när det finns så bra utbud på veganska glassar är ju den där kulan med vaniljglass inget problem att fixa. Hur bra? Receptet ger 4 st veganska chokladfondanter.
Jag vill också påminna er om att inte glömma att nominera era favoritbloggar inom matlagning och bakning i det svenska matbloggspriset 2017. Förra året hade jag äran att vinna bästa bak- och dessertblogg och det betydde oerhört mycket för mig och var en fantastisk bekräftelse efter allt hårt arbete jag lägger ner med min blogg och instagram med att ta fram nya spännande recept och idéer. Bland dem jag nominerar i år finns bästa Tuvessonskan och Scandinavian Wellness. Det är det som är så härligt, man kan nominera hur många bloggar man vill! Så se till att nominera era favoritbloggar HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Vegansk chokladfondant

Portioner: 4

Ingredienser

100 g vegansk mörk choklad
2 msk kokosolja
1 nypa äkta vaniljpulver
2,5 dl mandelmjöl
1,75 dl kokossocker
1 nypa salt
1,25 dl kakao
1 dl mandel- eller sojamjölk
4 mörka veganska chokladbitar

Tips!

  • Tips är att dra med en kniv längs med kanten för att lossa chokladfondanten lite från formen innan du vänder den för att få en snygg servering och inte avslöja den rinniga chokladgömman.

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

100 g vegansk mörk choklad
2 msk kokosolja
1 nypa äkta vaniljpulver
2,5 dl mandelmjöl
1,75 dl kokossocker
1 nypa salt
1,25 dl kakao
1 dl mandel- eller sojamjölk
4 mörka veganska chokladbitar

TIPS!

  • Tips är att dra med en kniv längs med kanten för att lossa chokladfondanten lite från formen innan du vänder den för att få en snygg servering och inte avslöja den rinniga chokladgömman.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 4 formar med kokosolja och täck i kakao.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält försiktigt ihop med kokosoljan i microvågsugn. Värm 20-30 sekunder åt gången och blanda mellan för att inte riskera att bränna chokladen.
  4. Blanda ihop vaniljpulver, mandelmjöl, kokossocker, salt och kakao i en bunke. Tillsätt den smälta chokladen och mandel- eller soja mjölk. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Smeten är vid det här laget ganska tjock i konsistensen. Fördela den i formarna och tryck ner chokladbitarna i varje form. Inte hela vägen ner, utan typ till mitten. Se till att gömma den under smeten.
  6. Grädda dina chokladfondanter i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Låt dem svalna i någon minut innan du vänder upp dem på tallrikar och serverar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 4 formar med kokosolja och täck i kakao.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält försiktigt ihop med kokosoljan i microvågsugn. Värm 20-30 sekunder åt gången och blanda mellan för att inte riskera att bränna chokladen.
  4. Blanda ihop vaniljpulver, mandelmjöl, kokossocker, salt och kakao i en bunke. Tillsätt den smälta chokladen och mandel- eller soja mjölk. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Smeten är vid det här laget ganska tjock i konsistensen. Fördela den i formarna och tryck ner chokladbitarna i varje form. Inte hela vägen ner, utan typ till mitten. Se till att gömma den under smeten.
  6. Grädda dina chokladfondanter i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Låt dem svalna i någon minut innan du vänder upp dem på tallrikar och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
6 years ago

Ååh, så gott med chokladfontant!

Mirjeta
6 years ago

Men du förtjänar verkligen att vinna. Så som du inspirerar. För att du delar med dig. Låt oss hjälpa dig vinna!

Anonymous
6 years ago

Men åh så gott! Det måste jag prova att göra, tack för receptet!

Tips!

  • Tips är att dra med en kniv längs med kanten för att lossa chokladfondanten lite från formen innan du vänder den för att få en snygg servering och inte avslöja den rinniga chokladgömman.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?