Marockanska pistagedrömmar

Den här helgen har eid-firandet varit i fokus. Det blev lite tokigt i fredags eftersom att eid hamnade på en vardag men jag lyckades ändå få till lite festkänsla med kalas och goda bakverk. Förutom tårta så försöker jag även baka klassiska marockanska småkakor. En av mina favoriter är dessa pistagedrömmar med smak av rosor. Det kanske är ett tokigt namn att ge dem egentligen, de ser bara ut som drömmar i sitt “spruckna” utseende. Egentligen smakar de inte alls som drömmar. Ni kan ju annars försöka ge er på att uttala kakornas namn på marockanska: ghribat. Eller så lägger ni den energin på själva bakandet haha.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Marockanska pistagedrömmar

Portioner: 20

Ingredienser

250 g naturella skalade pistagenötter
1,25 dl strösocker
1 tsk bakpulver
50 g mjukt smör
2 msk rosenvatten/rosarom
4 äggulor
florsocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

250 g naturella skalade pistagenötter
1,25 dl strösocker
1 tsk bakpulver
50 g mjukt smör
2 msk rosenvatten/rosarom
4 äggulor
florsocker till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa pistagenötterna till ett smul. Det ska vara så pass smuligt att det känns som ett mjöl.
  3. Blanda ihop pistagemjölet med strösocker och bakpulver.
  4. Ha sedan i mjukt smör, rosenvatten och äggulor. Arbeta ihop till en kletig deg. Degen ska vara kletig!
  5. Plasta in bunken och låt sen stå i kylskåpet i 30 minuter innan du rullar den till bollar och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Pudra bollarna generöst med florsocker. Du behöver inte platta till dem, kakorma kommer att smälta ut i ugnen.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter och låt dem sedan ligga kvar på den varma plåten i 10 minuter innan du låter kakorna svalna på galler.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa pistagenötterna till ett smul. Det ska vara så pass smuligt att det känns som ett mjöl.
  3. Blanda ihop pistagemjölet med strösocker och bakpulver.
  4. Ha sedan i mjukt smör, rosenvatten och äggulor. Arbeta ihop till en kletig deg. Degen ska vara kletig!
  5. Plasta in bunken och låt sen stå i kylskåpet i 30 minuter innan du rullar den till bollar och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Pudra bollarna generöst med florsocker. Du behöver inte platta till dem, kakorma kommer att smälta ut i ugnen.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter och låt dem sedan ligga kvar på den varma plåten i 10 minuter innan du låter kakorna svalna på galler.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rauha
7 years ago

Jag gillar pistagenötter, så kommer nog prova dessa någon dag

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?