Kryddig äppelpannacotta-paj

Vid det här laget vet ni att jag ÄLSKAR pannacotta-pajer. Jag gör de året om med de råvaror som säsongen har att erbjuda. Då bara måste det bli en med svenska äpplen. Den här godingen är riktigt krämig och lite våghalsig med smak av kanel och yttepytte-lite timjan som gör det hela extra gott. All denna krämiga härlighet inbäddat i ett sprött kex-skal.
Typ hela höstens känslor och smaker i ett och samma bakverk. Hur underbart? Den här pajen, en kopp kaffe och en bra (kok)bok och min dag är komplett. Ni bara måste prova! Mina vänner fick provsmaka pajen tidigare idag och den gick till och med hem hos vännen som inte gillar äpple i bakverk. Det bästa betyget man kan få om ni frågar mig.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kryddig äppelpannacotta-paj

Portioner: 6-8

Ingredienser

100 g smör
14 st digestivekex
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl osötad äppelmos
0,5 dl strösocker
0,5 tsk malen kanel
1 krm torkad och finmalen timjan
0,75 tsk agar agar pulver (0,75 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

100 g smör
14 st digestivekex
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl osötad äppelmos
0,5 dl strösocker
0,5 tsk malen kanel
1 krm torkad och finmalen timjan
0,75 tsk agar agar pulver (0,75 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Pajen bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med diameter på 18 cm.

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet. Tryck ut blandningen i pajformen och ställ i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  3. Häll upp vispgrädde i en kastrull tillsammans med äppelmos, strösocker, kanel, timjan och agar agar pulver.
  4. Blanda ihop allt väl och låt koka upp i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacotta-fyllningen i pajskalet.
  5. Låt stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat helt innan servering, tar 1-2 timmar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Pajen bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med diameter på 18 cm.

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet. Tryck ut blandningen i pajformen och ställ i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  3. Häll upp vispgrädde i en kastrull tillsammans med äppelmos, strösocker, kanel, timjan och agar agar pulver.
  4. Blanda ihop allt väl och låt koka upp i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacotta-fyllningen i pajskalet.
  5. Låt stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat helt innan servering, tar 1-2 timmar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
6 years ago

Men jösses vad gott det lät!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?