Vit choklad-cookies med tranbär och macadamianötter

Cookies är ett såntdär härligt fikaalternativ som går hem hos de allra flesta. Det kan dock lätt bli att man av ren vana kör på den hederliga klassikern med mörka chokladknappar. Med en bra grunddeg för cookies tycker jag att det finns massa härliga smaker som funkar. Perfekt om man behöver göra mycket fika är att göra en stor sats grunddeg, dela upp och sedan smaksätta varje del med olika saker.
En riktig favvo hos mig är de här härligheterna med vit choklad, tranbär och macadamianötter. Det allra bästa med de här cookies:en är att det är så mycket tuggmotstånd gömt i degen. Och den här degen! Jag har tipsat om den både en och flera gånger och det är helt enkelt för att den är såååå god. Den bara smälter i munnen!
Förvara i lufttät burk, i rumstemperatur.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Vit choklad-cookies med tranbär och macadamianötter

Portioner: 20

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
150 g grovhackad vit choklad eller vita chokladknappar
1 dl torkade tranbär
60 g naturella macadamianötter

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
150 g grovhackad vit choklad eller vita chokladknappar
1 dl torkade tranbär
60 g naturella macadamianötter

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen, tranbären och macadamianötterna.
  4. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen, tranbär och macadamianötter. Arbeta snabbt ihop tills chokladen, tranbären och nötterna fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  7. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till bollar à ca 40 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 10 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  10. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!

 

Förvara i lufttät burk, i rumstemperatur.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen, tranbären och macadamianötterna.
  4. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen, tranbär och macadamianötter. Arbeta snabbt ihop tills chokladen, tranbären och nötterna fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  7. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till bollar à ca 40 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 10 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  10. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!

 

Förvara i lufttät burk, i rumstemperatur.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
7 years ago

Dem ser jättegoda ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?