Unicorn Ice cream

Det här inlägget är i samarbete med Zingland

Sociala medier är helt klart hooked på enhörningar den senaste tiden. Rosa, lila och turkos i en hälig färgkombination, gärna med lite glitter, får pryda allt från kläder, smoothies, naglar och frisyrer. Både jag och min äldsta dotter är helt förälskade i det här! Allt blir ju bättre med en massa färg, strössel och glitter!

Snart vankas det kalas hemma hos oss och det var ingen tvekan vilket tema dottern ville ha: enhörningar! Förutom dekorationen så kommer även efterrätten att gå i samma tema. Så vad säger ni om enhörningsglass? Den är superenkel att göra och kräver ingen glassmaskin. Allt du behöver är vispgrädde, sötad kondenserad mjölk och pastafärg i enhörningsfärger.

Medan glassen stelnar i frysen kan du dekorera inför kalaset. På Zingland hittar du både enhörnings-pinatas, sätta hornet på enhörningen, enhörnings-kakformar och ballonger i enhörningsfärger. Allt för det perfekta enhörningskalaset för både stora och små!

Receptet räcker till 0,75 liter glass.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Unicorn Ice cream

Portioner: 0,75

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
pastafärg i valfria färger, jag använde rosa, lila och turkos
massa olika strössel

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 0,75st

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
pastafärg i valfria färger, jag använde rosa, lila och turkos
massa olika strössel

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vispa till en jämn smet.
  3. Dela upp smeten i fyra skålar. En behåller du vit och de andra färgar du i en färg var.
  4. Börja med att hälla upp den vita smeten i formen där du ska frysa glassen. Häll sedan upp respektive färg i en klick var på separata platser i formen.
  5. Med hjälp av en sked rör du försiktigt om några varv i formen så att färgerna bara går in i varandra lite grann och du får ett marmorerat mönster på ytan.
  6. Garnera glassen med strössel och låt sedan glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vispa till en jämn smet.
  3. Dela upp smeten i fyra skålar. En behåller du vit och de andra färgar du i en färg var.
  4. Börja med att hälla upp den vita smeten i formen där du ska frysa glassen. Häll sedan upp respektive färg i en klick var på separata platser i formen.
  5. Med hjälp av en sked rör du försiktigt om några varv i formen så att färgerna bara går in i varandra lite grann och du får ett marmorerat mönster på ytan.
  6. Garnera glassen med strössel och låt sedan glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisa
6 years ago

Oh så mumsigt det ser ut!
Detta måste jag prova!

Stina
6 years ago

Vad rolig idè! Ser superspännande ut 😀

Anonymous
6 years ago

Har liknande recept, men nu måste jag bara testa den till helgen.

Sally
6 years ago

Ser underbart gott ut!! 😍

Anonymous
6 years ago

Oj, hjälp vad gott!

Evelina
6 years ago

Finaste glassen jag har sett! Var det lika gott som det ser ut? 🙂

Susanna
6 years ago

Oj så gott! <3

Emma
6 years ago

åh det såg helt ljuvligt ut! Detta måste jag ju pröva. Men det låter svårt. Köpte du pastafärgen i en vanlig matbutik?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?