No bake strawberry cheesecake sandwich

I sommar tror jag allt att ice cream sandwich har fått sig en ordentligt konkurrent – cheesecake sandwich! Ni är många som tycker om mitt recept på cheesecake i glas och det är ingen hemlighet att jag ÄLSKAR bakverk som man enkelt svänger ihop på några minuter och som inte ens kräver någon ugn. De här goda cheesecake sandwich:arna (ska jag bara skriva smörgås haha? låter liksom inte lika coolt på svenska) är ett sånt bakverk och det smakar ljuvligt!

Den här gången valde jag att smaksätta fyllningen med lime och färska jordgubbar men det går ju självklart att smaksätta med i princip vad man vill! Nästa gång tror jag att det kanske får bli nutella eller att varva fyllningen med lemon curd.

Kexen som jag använde den här gången är inte digestivekex utan finger biscuits men även här går det att ta i princip vilket kex du själv känner för.
Tips är att förbereda fyllningen dagen innan och fylla kexen strax innan servering. Har du kexen fyllda i kylskåpet över natten hinner de me största sannolikhet bli mjuka.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake strawberry cheesecake sandwich

Portioner: 14

Ingredienser

150 g färska jordgubbar
200 g neutral färskost
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker
rivet skal från 1 lime
28 st kex i valfri smak, jag använde finger biscuits med digestivekex går också bra.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 14st

Ingredienser

150 g färska jordgubbar
200 g neutral färskost
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker
rivet skal från 1 lime
28 st kex i valfri smak, jag använde finger biscuits med digestivekex går också bra.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skölj jordgubbarna och skär i mindre bitar. Jag delade varje jordgubb i fyra delar. Lägg bitarna på ett hushållspapper och lägg ett annat ovanpå.
    Låt ligga och torka mellan papprena medan du gör iordning fyllningen.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet.
  3. Tillsätt rivet skal från 1 lime, florsocker och jordgubbsbitarna. Rör försiktigt om med en slickepott tills du allt fördelat sig jämnt i smeten. Blandar du för snabbt eller hårt finns det risk att fyllningen smälter och inte blir lika stabil.
  4. Låt fyllningen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du fyller dina kex.
  5. Lägg 1-2 msk fyllning på ett kex. Lägg ett annat kex på fyllningen och tryck till lite lätt.

 

Kan serveras direkt och förvaras i kylskåpet.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skölj jordgubbarna och skär i mindre bitar. Jag delade varje jordgubb i fyra delar. Lägg bitarna på ett hushållspapper och lägg ett annat ovanpå.
    Låt ligga och torka mellan papprena medan du gör iordning fyllningen.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet.
  3. Tillsätt rivet skal från 1 lime, florsocker och jordgubbsbitarna. Rör försiktigt om med en slickepott tills du allt fördelat sig jämnt i smeten. Blandar du för snabbt eller hårt finns det risk att fyllningen smälter och inte blir lika stabil.
  4. Låt fyllningen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du fyller dina kex.
  5. Lägg 1-2 msk fyllning på ett kex. Lägg ett annat kex på fyllningen och tryck till lite lätt.

 

Kan serveras direkt och förvaras i kylskåpet.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
6 years ago

Kolla gärna in mitt senaste recept!

Anonymous
6 years ago

Det ser lätt och mycket gott ut, perfekt fika till barnen

Anonymous
6 years ago

Det ser verkligen MAGISKT gott ut!

Sanna
6 years ago

Kolla gärna in mitt senaste recept!

Anonymous
6 years ago

Kolla gärna in mitt senaste recept!

Anonymous
6 years ago

Kolla gärna in mitt senaste recept!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?