För ett tag sedan lanserad Marabou en serie nyheter bland stycksakerna, kallade “crisp”. Den som föll mig allra mest i smaken var den med jordnötter och toffee. Efter att ha ätit den några gånger så fick jag en stark känsla av att den skulle göra sig riktigt bra i en kladdkaka. Om det stämde? JA!
Idag kunde jag äntligen införliva min idé och det blev en riktig hit! Choklad, jordnötter, toffee – triss i smaskighet! Och jordnötscrispet i Marabou-chokladen tillförde verkligen en ny dimension till kladdkakan. Tuggmotstånd i kladdkaka, ja tack!
Är du jordnötsallergiker behöver du inte oroa dig, du kan fortfarande få ta del av en motsvarighet till denna smaksensation. Skippa då jordnötssmöret i kladdkakesmeten och gör din glasyr på deras andra “crisp”-smak, nämligen Puffed Rice & Toffee. Jag har provat att göra den här kladdkakan med båda smakerna och de är lika tillfredsställande kan jag lova!
Men gott 😀