Kiwi-glass på 3 ingredienser

Kiwi är en härlig frukt med sin sötsyrliga smak! När jag gick i förskoleklass minns jag att nästan alla hade med sig en kiwi och en liten sked med sig till fruktstunden. Det va en grej det där, att dela kiwin på mitten så att man fick två små kiwi-skålar att äta ur med sin lilla sked. Idag äter jag typ aldrig kiwi längre med blev inspirerad till att baka med den härligt gröna frukten när den såldes till extrapris häromdagen. Et voilà – en underbart krämig och sötsyrlig glass att avmjuta i vår- och sommarvärme!
Det bästa med den här glassen är att du enkelt svänger ihop den på bara 3 ynka ingredienser (4 om du också är chokladsugen). Lite tålmodig får man dock vara medan glassen fryser till sig ordentligt men det är det helt klart värt!
Prova vettja och dela gärna med dig om vad du tycker om den i kommentarsfältet. Blir du riktigt frälst av en här ljuvligt kiwismakande glassen är det ju tur att den räcker till mer än en portion – receptet ger hela 0,75 liter glass!
OBS! OBS! OBS! Jag har fått in en del kommentarer på bloggen och instagram angående att jag har style:at mina bilder med vitsippor (som ej är ätbara) och att det kan tolkas av den som inte är påläst som att det går att äta dem. Jag vill förtydliga att vitsippor är giftiga och att jag endast använde dem för att det såg fint ut på bild 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kiwi-glass på 3 ingredienser

Portioner: 0,75

Ingredienser

4 mogna kiwi
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ev grön pastafärg
ev 150 g mörka chokladknappar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 0,75st

Ingredienser

4 mogna kiwi
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ev grön pastafärg
ev 150 g mörka chokladknappar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skala kiwin och skär i bitar. Mixa kiwin till en slät pure med hela kärnor. Ställ åt sidan.
  2. I en bunke vispar du grädden tills du får mjuka toppar när du drar vispen genom den vispade grädden (dvs en stund innan grädden är hårt vispad).
  3. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa tills den fördelat sig jämnt i vispgrädden.
  4. Ha i de mixade kiwisarna och eventuellt grön pastafärg för en mer färgsprakande grön färg. Vispa till en jämn smet.
  5. Ha till sist i mörka chokladknappar och blanda med en slickepott tills chokladen är jämnt fördelad i glassmeten.
  6. Häll upp smeten i en form och låt glassen stelna i frysen i minst 6 h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skala kiwin och skär i bitar. Mixa kiwin till en slät pure med hela kärnor. Ställ åt sidan.
  2. I en bunke vispar du grädden tills du får mjuka toppar när du drar vispen genom den vispade grädden (dvs en stund innan grädden är hårt vispad).
  3. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa tills den fördelat sig jämnt i vispgrädden.
  4. Ha i de mixade kiwisarna och eventuellt grön pastafärg för en mer färgsprakande grön färg. Vispa till en jämn smet.
  5. Ha till sist i mörka chokladknappar och blanda med en slickepott tills chokladen är jämnt fördelad i glassmeten.
  6. Häll upp smeten i en form och låt glassen stelna i frysen i minst 6 h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Häftigt med grönt, ser gott ut!

Anonymous
7 years ago

Åhh så gott! Och vilken underbar färg. Kan tänka mig att det även är gott att ha någon choklad med mintsmak, kanske? Bilderna är superfina, men jag tänkte på en sak… Vitsippor är väl giftiga? Alltså det var ju jättefint att ha dem med på bilden, men tänkte bara så ingen får för sig att smaska i sig dem, haha!

Anonymous
7 years ago

Vilket bra tips och den glassen måste jag också göra! 😀

Anonymous
7 years ago

Ser supergott ut 🙂

Jenneli
7 years ago

Ser superläckert ut! 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?