Kiwi är en härlig frukt med sin sötsyrliga smak! När jag gick i förskoleklass minns jag att nästan alla hade med sig en kiwi och en liten sked med sig till fruktstunden. Det va en grej det där, att dela kiwin på mitten så att man fick två små kiwi-skålar att äta ur med sin lilla sked. Idag äter jag typ aldrig kiwi längre med blev inspirerad till att baka med den härligt gröna frukten när den såldes till extrapris häromdagen. Et voilà – en underbart krämig och sötsyrlig glass att avmjuta i vår- och sommarvärme!
Det bästa med den här glassen är att du enkelt svänger ihop den på bara 3 ynka ingredienser (4 om du också är chokladsugen). Lite tålmodig får man dock vara medan glassen fryser till sig ordentligt men det är det helt klart värt!
Prova vettja och dela gärna med dig om vad du tycker om den i kommentarsfältet. Blir du riktigt frälst av en här ljuvligt kiwismakande glassen är det ju tur att den räcker till mer än en portion – receptet ger hela 0,75 liter glass!
OBS! OBS! OBS! Jag har fått in en del kommentarer på bloggen och instagram angående att jag har style:at mina bilder med vitsippor (som ej är ätbara) och att det kan tolkas av den som inte är påläst som att det går att äta dem. Jag vill förtydliga att vitsippor är giftiga och att jag endast använde dem för att det såg fint ut på bild 🙂
Häftigt med grönt, ser gott ut!
Åhh så gott! Och vilken underbar färg. Kan tänka mig att det även är gott att ha någon choklad med mintsmak, kanske? Bilderna är superfina, men jag tänkte på en sak… Vitsippor är väl giftiga? Alltså det var ju jättefint att ha dem med på bilden, men tänkte bara så ingen får för sig att smaska i sig dem, haha!
Vilket bra tips och den glassen måste jag också göra! 😀
Ser supergott ut 🙂
Ser superläckert ut! 😀