Hälsosamma bounty-bars

Kokos har inte alltid varit så spännande i mina ögon eller för mina smaklökar men det har hänt något på senaste tiden. Kanske har jag smittats av kokos-trenden där kokos ska användas på hud, hår och såklart i magen också. Det verkar ju onekligen vara en råvara med mirakel-egenskaper. Hursomhelst så snubblade jag över ett recept på ett par super enkla, snabba och dessutom hälsosamma kokos-bars hos den grymt inspirerande bloggen Fixa Själv och vart bara tvungen att testa!
Smeten som den är påminner väldigt mycket om Bounty. Jag valde dock att lyxa till det lite med att doppa barsen i lite choklad vilket gjorde upplevelsen av de här barsen till en kopia av den populära kokoschokladen. Och som vanligt så är hälsosamt och nyttigt i min värld inte detsamma som kalorisnålt men däremot är dessa bars ett bättre alternativ för dig som försöker undvika vitt socker och gärna vill få i dig lite bra och mumsiga grejer på köpet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hälsosamma bounty-bars

Portioner: 6

Ingredienser

3 dl kokosflingor
1 dl flytande sötning (jag använde honung, för veganskt använd agavesirap)
4 msk kallpressad kokosolja
1 nypa äkta vaniljpulver
1 krm salt
ev 100 g mörk choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

3 dl kokosflingor
1 dl flytande sötning (jag använde honung, för veganskt använd agavesirap)
4 msk kallpressad kokosolja
1 nypa äkta vaniljpulver
1 krm salt
ev 100 g mörk choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
  2. Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut kokosmassan i den. Tryck gärna till och släta till med händerna eller en sked för att få det riktigt kompakt packat.
  3. Låt formen stå i kylskåpet i minst 1 h. Massan ska ha stelnat helt och gå att skära i utan att den smular sig.
  4. Skär upp i lika stora bars med en vass kniv.
  5. Smält eventuellt mörk choklad i en microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt svalna lite innan du doppar dina bars i chokladen.

Kan ätas direkt och förvaras bäst i kylskåp i ett par veckor.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
  2. Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut kokosmassan i den. Tryck gärna till och släta till med händerna eller en sked för att få det riktigt kompakt packat.
  3. Låt formen stå i kylskåpet i minst 1 h. Massan ska ha stelnat helt och gå att skära i utan att den smular sig.
  4. Skär upp i lika stora bars med en vass kniv.
  5. Smält eventuellt mörk choklad i en microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt svalna lite innan du doppar dina bars i chokladen.

Kan ätas direkt och förvaras bäst i kylskåp i ett par veckor.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?