Äppelpaj-pannkakor med chokladkolasås

Det finns verkligen ingenting som slår en ordentlig pannkaksfrukost! Klassiska pannkakor är helt klart något som alltid går hem men jag älskar att experimentera med olika varianter av pannkakor både i smaksättningen och med toppingen.
Häromdagen blev det dessa godingar till frukost: tjocka och fluffiga äppelpajs-pannkakor med hemkokt chokladkolasås. En riktig lyxfrukost som inte kräver större ansträngning än din vanliga vardagsfrukost. Hur bra?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Äppelpaj-pannkakor med chokladkolasås

Portioner: 8-10

Ingredienser

Ingredienser (äppelpajspannkakor):
3,75 dl vetemjöl
0,25 dl strösocker
1,5 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 stort ägg + 1 äggvita från stort ägg
3,75 dl mjölk
3 msk äppelmos
2 msk smält smör
smör till stekning

Ingredienser (chokladkolasås):
50 g karamellchoklad eller 50 g mörk choklad + några bitar dumlechoklad
0,5 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

Ingredienser (äppelpajspannkakor):
3,75 dl vetemjöl
0,25 dl strösocker
1,5 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 stort ägg + 1 äggvita från stort ägg
3,75 dl mjölk
3 msk äppelmos
2 msk smält smör
smör till stekning

Ingredienser (chokladkolasås):
50 g karamellchoklad eller 50 g mörk choklad + några bitar dumlechoklad
0,5 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda mjöl, strösocker, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. I en annan skål vispar du lätt ihop ägg, äggvita, mjölk och äppelmos. Tillsätt detta och smält smör i bunken med de torra ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
  3. Låt smeten vila i 15 minuter innan stekning.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg. 0,5 dl smet per pannkaka tycker jag blir lagom.
  5. Chokladkolasås: Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  6. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort från värmen så snart du ser att den är påväg att börja koka.
  7. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills allt smält.
  8. Servera till dina äppelpaj-pannkakor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda mjöl, strösocker, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. I en annan skål vispar du lätt ihop ägg, äggvita, mjölk och äppelmos. Tillsätt detta och smält smör i bunken med de torra ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
  3. Låt smeten vila i 15 minuter innan stekning.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg. 0,5 dl smet per pannkaka tycker jag blir lagom.
  5. Chokladkolasås: Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  6. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort från värmen så snart du ser att den är påväg att börja koka.
  7. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills allt smält.
  8. Servera till dina äppelpaj-pannkakor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
6 years ago

Hej! Ville bara berätta att ditt recept är med på den här listan: https://blogg.se/article/2017/may/picknick.html som kommer ut den 22 maj. Du får jättegärna uppmärksamma den i din blogg då 🙂

Karolina
6 years ago

Men vad gott! Ser verklige ljuvligt ut=)

Jennifer Queen
6 years ago

Men så gott 🙂 Ska fixa det till grabben nån dag 😀

maria
6 years ago

men herreminskaparee, VAD GOTT!!!!!!!!

EVELINA
6 years ago

Pannkaksfrukost är verkligen gott! Och den där varianten ser otroligt smarrig ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?