Varm choklad cookies

Okej, så jag kanske skulle ha chillat lite med att ropa hej till våren igår. Imorse möttes jag av att det snöade hahahah! Det svenska vädret i ett nötskal. Hursomhelst så är ju kyligt väder en perfekt anledning att sitta hemma och mysa med en god fika. De här cookies:en som är inspirerade av varm choklad är perfekta för det ändamålet!
Grunden till dessa cookies är en kaka med helt underbar brownie-struktur. Den halvsmälta chokladbiten och marshmallown på toppen gör detta till en farligt god kaka! Det är såå svårt att bara ta en.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Varm choklad cookies

Portioner: 20

Ingredienser

160 g smör
200 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar
2 dl brunt farinsocker strö
2 stora ägg (L)
1 tsk vaniljarom
0,5 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 chokladbitar
20 marshmallows
kakao till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

160 g smör
200 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar
2 dl brunt farinsocker strö
2 stora ägg (L)
1 tsk vaniljarom
0,5 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 chokladbitar
20 marshmallows
kakao till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält ihop smör och choklad i micro eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  2. Vispa socker, ägg och vaniljarom bara precis tills det går ihop.
  3. Tillsätt den smälta smörchokladen till ägg- och sockerblandningen. Vispa tills det går ihop.
  4. Ha i kakao, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop till en jämn smet.
  5. Plasta in bunken och låt smeten stelna i kylskåpet till en formbar massa, tar ca 1,5-2h
  6. Sätt ugnen på 160 grader celsius.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper. Ta upp smet med hjälp av en sked och rulla till jämnstora bollar. Fördela på plåten med ordentligt med mellanrum. 9 kakor per plåt är lagom. Platta till bollarna försiktigt med handen.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Ta ut plåten från ugnen  och tryck ner en chokladbit i mitten på varje kaka och toppa med en marshmallow.
  10. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ytterligare 5 min. Passa på kakorna så att marshmallown inte blir brun.
  11. Låt kakorna svalna helt innan servering och pudra med lite kakao.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält ihop smör och choklad i micro eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  2. Vispa socker, ägg och vaniljarom bara precis tills det går ihop.
  3. Tillsätt den smälta smörchokladen till ägg- och sockerblandningen. Vispa tills det går ihop.
  4. Ha i kakao, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop till en jämn smet.
  5. Plasta in bunken och låt smeten stelna i kylskåpet till en formbar massa, tar ca 1,5-2h
  6. Sätt ugnen på 160 grader celsius.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper. Ta upp smet med hjälp av en sked och rulla till jämnstora bollar. Fördela på plåten med ordentligt med mellanrum. 9 kakor per plåt är lagom. Platta till bollarna försiktigt med handen.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Ta ut plåten från ugnen  och tryck ner en chokladbit i mitten på varje kaka och toppa med en marshmallow.
  10. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ytterligare 5 min. Passa på kakorna så att marshmallown inte blir brun.
  11. Låt kakorna svalna helt innan servering och pudra med lite kakao.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
6 years ago

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste inlägg också!

Hanna
7 years ago

Jag har kikat runt en del på din blogg och du är väldigt duktig! Det ser helt fantastiskt ut, allt du bakar och lagar och bilderna är väldigt fina! Bra beskrivet med recept och hur man ska gå till väga också! Så inspirerande att kika runt! Kram

Amanda A
7 years ago

Åh, ser underbart ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?