S’mores peanut butter dip

Det här inlägget är i samarbete med mat.se
Som många av er vet så veckohandlar jag smidigt på mat.se och inför veckohandlingen brukar jag alltid ha förberett en lista på vad som ska lagas och bakas i veckan. Ibland är inte inspirationen på topp och då är deras receptarkiv en guldgruva både för maträtter och mumsiga bakverk. Passa på att kika in där och använd min rabattkod KITCHEN så får ni 165kr rabatt på ert första köp när ni handlar för minst 700kr.
Själv provade jag bland annat att göra deras ljuvliga s’mores dipp men med en egen touch där jag tillsatte jordnötssmör med crunch i chokladen. Så…himla…gott!! Upplevelsen är himmelsk. Att det knappt tar 15 minuter att göra, gör det hela bara ÄNNU bättre.
Jag gjorde min dipp i 4 små portionsformar men det går lika bra att göra den i en ugnsfast stekpanna eller vanlig ugnsfast form.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

S’mores peanut butter dip

Portioner: 4

Ingredienser

150 mörka chokladknappar
1,5 dl jordnötssmör
250 g marshmallows
finger marie kex för att doppa

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

150 mörka chokladknappar
1,5 dl jordnötssmör
250 g marshmallows
finger marie kex för att doppa

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ställ in formen i ugnen i ca 5 minuter så att den blir lite varm innan du har i ingredienserna så att chokladen och jordnötssmöret hinner smälta.
  3. Blanda chokladknappar och jordnötssmör i en skål. Lägg det i botten på formen.
  4. Har du stora marshmallows kan det vara bra att klippa dem så att de hinner smälta innan de får färg i ugnen.
  5. Täck choklad- och jordnötsytan med marshmallowsen.
  6. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills marshmallowsen fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Kan serveras direkt tillsammans med finger marie kex. Barnsligt gott!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ställ in formen i ugnen i ca 5 minuter så att den blir lite varm innan du har i ingredienserna så att chokladen och jordnötssmöret hinner smälta.
  3. Blanda chokladknappar och jordnötssmör i en skål. Lägg det i botten på formen.
  4. Har du stora marshmallows kan det vara bra att klippa dem så att de hinner smälta innan de får färg i ugnen.
  5. Täck choklad- och jordnötsytan med marshmallowsen.
  6. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills marshmallowsen fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Kan serveras direkt tillsammans med finger marie kex. Barnsligt gott!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anita
7 years ago

Men gott 😀

Emma
7 years ago

tack för receptet! mycket bra!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?