Tårtan bakade jag i en form med diameter 15 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 150 grader.
- Smörj en form med diameter 15 cm och täck med bakplåtspapper.
- Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- Ha sedan i mjölk, kaffe och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
- Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna helt innan du delar den i tre lager
- Frosting: Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa till en jämn och fin frosting.
- Pensla första botten med kaffe innan du brer på ett tunt lager frosting. Lägg på nästa botten, pensla med kaffe, bre på frosting och lägg till sist på sista botten.
- Täck hela tårtan med den frosting som är kvar. Garnera eventuellt med grovhackade nötter.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Åhh vad god tårtan ser ut!
Vad duktig du är! 🙂
Fin tallrik och kopp! Får man fråga vart du köpt de ifrån?
Tack! Köpt på second hand 🙂