I veckan fick jag hem lite olika prover från Chokladkompaniet som nyligen har lanserat finchoklad i lösvikt i olika smaker, vilket passar perfekt för bakning. Idag testade jag att baka med deras jordgubbschoklad vilket resulterade i en ljuvlig jordgubbskladdkaka med kokos!
Den här kladdkakan med jordgubbssmak är perfekt när man vill testa något annat än den klassiska mörka kladdkakan. Följer du mitt recept passar det allra bäst med en form med avtagbara kanter som har en diameter på 20 cm och som vanligt är kladdkakor allra allra godast när den fått stå i kylskåpet över natten.
Med lite kokosflingor i smeten får du en underbar smak och textur på kladdkakan. Föredrar du syrlighet i lite sötare bakverk kan jag varmt rekommendera att även ha i lite rivet citronskal i smeten. Jordgubb, kokos och citron – kan inte bli bättre!
Men så gott! :O Det där måste provas!
Den ser verkligen fantastisk god ut 🙂
Tack 😀
Ser så gott ut! 🙂
Vilken underbart ljuvlig röd färg! Brava!! 🙂
Ser ljuvligt ut.
Åh vad gott! 🙂
såg verkligen hur gott ut som helst!!!
Vet du var man kan få tag på jordgubbschokladen, kan inte hitta den någonstans? Finns inte på Chokladkompaniets hemsida. Med vänlig hälsning,
Pia
så gott det ser ut
den är kanske gott
Den ska jag själv baka
Den där kakan såg ju sjukt god ut! Måste prövas! 😀
Ljuvligt!!!
Mums! Vad god den ser ut. Lite roligt är det allt att jag snubblar över det här inlägget när jag förut var i affären och funderade över något gott med just jordgubbar i.
Använder du någon form av färg för att få kakan så starkt rosa? Eller ger enbart jordgubbs-chokladknapparna den färgen?
Oh så gott
hur gott såg inte de där ut!