After Eight Cookies

Det är ingen hemlighet att jag älskar After Eight. Särskilt i bakverk gör sig chokladen extra bra. Det var riktigt svårt att hålla sig från att äta upp dem innan de skulle fotas efter att ha gjort misstaget att bara smaka en kaka som vart deformerad och inte passade till fotograferingen. Efter en kaka ville jag bara ha meeer!
Jag lyckades iallafall hålla mig så att jag kunde ta bild och visa er de här underbart goda kakorna. Jag använder alltid samma grundrecept som ger sådär perfekt krispiga kanter och en seg insida men after eighten gjorde den sega insidan ännu segare.
Receptet räcker till 30 stycken ljuvliga cookies med after eight. Innan du gör dem rekommenderar jag dig att läsa mina tips på hur du får till de perfekta chocolate chips cookies:en för att få ut det allra bästa av det här receptet.
Förvara i lufttät burk, i rumstemperatur.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

After Eight Cookies

Portioner: 30

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
15 grovhackade after eight plattor
100 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
15 grovhackade after eight plattor
100 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka after eight plattorna och den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade after eight chokladen och mörka chokladen. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka after eight plattorna och den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade after eight chokladen och mörka chokladen. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
7 years ago

Hej! Alla dina bakverk ser fantastiska ut! Bakade chokladbollarna med min son och dom var mycket uppskattade 🙂 Tänkte fråga vad låten heter som du använder till dina ‘tutorials’, den är så fin!

maria
7 years ago

Mums, och vilka vackra bilder!! 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?