Nu finns det snart en massa härliga blåbär ute att plocka i skogen. Vi har det lite som tradition i vår familj att gå ut och plocka blåbär tillsammans. Såhär såg det ut förra året när vi var ute och plockade blåbär. Det är så himla härligt! MIn äldsta dotter, som annars inte är någon blåbärsälskare, äter blåbär som aldrig förr när vi är ute och plockar dem i skogen. Så vi ser alltid till att ha mycket vatten med oss ute för att kunna skölja av dem direkt.
En favorit som jag brukar passa på att fylla mina tårtor med eller servera som den är såhär i blåbärstider är min blåbärsmousse utan gelatin! Riktigt fluffig, stabil och god som passar utmärkt att fylla tårtor med ett generöst lager av. Du gör den dessutom enkelt vegansk genom att använda vispbar soya- eller kokosgrädde.
Receptet räcker till ett generöst lager fyllning i en tårta med diameter på 15 cm.
Oj vilken magisk blåbärsmousse! Tack för recept ♡
Så härlig! Tack själv 😍
Kan man förbereda moussen nån dag innan, tänkte ha prova den som fyllning i en Vårgårdatårta.
Hejhej, det går bra att göra den dagen innan – plasta in ordentligt <3
Hej,
Om puren var för varm när man hällde i den i grädden (ser ut som att det skurit sig) kommer den att stelna tillslut ändå eller ska man värma upp blandningen med grädden och puren igen? 🙈
Hejhej! Nej, tyvärr det är svårt att rädda den då 🙁 ❤️
Ser magisk ut? Tror du att det skulle fungera att spritsa ut moussen (efter att den stått kallt) på en tallrik i ett fint mönster som en del av en dessert?