Tårta med Sverige-flagga

En tårtbit som ser ut som svenska-flaggan dekorerad med smörkräm, choklad och färska bär.
Fixa själv la häromdagen upp en jättefin video på när hon gjorde en tårta med en insida som såg ut som Sveriges flagga. Jag blev riktigt inspirerad och var bara tvungen att prova att fixa den själv. Min gjorde jag på ett lite annorlunda sätt men principen är densamma.
 
Jag bakade min i en form med diameter på 15 cm och använde tre-lika receptet för tårtbotten med 4 ägg. Jag delade smeten på två och färgade och gräddade varje smet för sig. Allra bäst färg tycker jag att det blir när man använder pastafärg för att färga bottnarna. Karamellfärg går också bra men då måste du vara väldigt sparsam och kommer inte få samma intensiva färg. Smörkrämen är gjord enligt receptet för italiensk marängsmörkräm och jag smaksatte min med massor av rivet citronskal.
 

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Tårta med Sverige-flagga

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?