Tårta med Sverige-flagga

En tårtbit som ser ut som svenska-flaggan dekorerad med smörkräm, choklad och färska bär.
Fixa själv la häromdagen upp en jättefin video på när hon gjorde en tårta med en insida som såg ut som Sveriges flagga. Jag blev riktigt inspirerad och var bara tvungen att prova att fixa den själv. Min gjorde jag på ett lite annorlunda sätt men principen är densamma.
 
Jag bakade min i en form med diameter på 15 cm och använde tre-lika receptet för tårtbotten med 4 ägg. Jag delade smeten på två och färgade och gräddade varje smet för sig. Allra bäst färg tycker jag att det blir när man använder pastafärg för att färga bottnarna. Karamellfärg går också bra men då måste du vara väldigt sparsam och kommer inte få samma intensiva färg. Smörkrämen är gjord enligt receptet för italiensk marängsmörkräm och jag smaksatte min med massor av rivet citronskal.
 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x