Det här inlägget är i samarbete med Kitchentime
Glass i stora lass! Eftersom att ni tyckte om min nyttiga mangosorbet så mycket tänkte jag att jag även testar att göra sorbet på en av mina favoritfrukter: honungsmelon. Och asså det här blev en riktigt svalkande sorbet! Jag hade verkligen önskat att fryst fruktpuré med lite sötning var en grej när jag var liten. Då hade ju jag fått äta glass varje dag på somrarna!
För det är verkligen så simpelt. Med en matberedare så kan du mixa rikitigt effektivt och få en fin pure med eller utan extra tillförd vätska (än den som redan finns i frukten dvs), frysa in, skopa upp och få en riktigt härlig glasskänsla.
Den här sorbeten ringlade jag lite honung över och garnerade med valnötter. Det blev riktigt gott och fick mig att tänka på härliga grekiska frukostar med yoghurt som serveras med just honung och nötter. Så gott! Och ett perfekt mjölkfritt alternativ till just den frukosten.
Det bästa är nog ändå att istället för att slänga melon-skalet, kan du frysa in det efter att du gröpt ut innehållet för att göra glass. Inte nog med att du får två färgsprakande glasskålar men de hjälper till att hålla sorbeten kall och svalkande mycket längre!
Så gott det ser ut! 🙂